Annons

Hennes Pokémon Go-utmanare lockar investerare

Susanne Birgersdotter, vd och grundare av spelstudion Igotcha.
Susanne Birgersdotter, vd och grundare av spelstudion Igotcha.
Efter sommarens succé med Pokémon Go planerar nu den svenska studion Igotcha att lansera sitt platsbaserade mobilspel. Hittills har spelstudion lockat investerare som Rapunzel-grundaren Ida Backlund och hotellmagnaten Petter Stordalen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den Stockholmsbaserade spelstudion Igotcha (NTL) utvecklar ett platsbaserad spel som kan liknas vid en mix mellan det traditionella brädspelet Monopol och mobilspelet Pokémon Go. Men istället för att fånga pokémons plockar man pengapungar för att bygga upp samhällsfunktioner och städer.

Spelstudion grundades i slutet av 2014 av serie-entreprenören Susanne Birgersdotter. I fjol lockade Igotcha till sig en investering från hotell- och fastighetsägaren Petter Stordalen och nu har även Rapunzel-grundaren och nyblivna affärsängeln Ida Backlund (NTL) investerat i spelstudion. Tillsammans med bland andra grundarna av Maria Bingo och Vera & John hamnade den senaste rundan på 5 Mkr.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fida.backlund.5%2Fposts%2F10154364306686321&width=500

Ida Backlund, som genom Backlund Invest även investerat i Stylelevel, skrev om sin senaste investering på Facebook.

 

Att Pokémon Go lanserades i somras förändrade klimatet för Igotcha som nu har en helt annan attraktionskraft hos investerare. 

”För oss som bolag ser det fantastiskt ljust ut. Att Pokémon Go kom är super för oss. Om det var jag som ringde upp investerare i våras är det nu de som ringer mig. Det är en helt ny genre och vi ligger i framkant”, säger Susanne Birgersdotter.

Att Pokémon Go kom är super för oss. Om det var jag som ringde upp investerare i våras är det nu de som ringer mig.

Nu är Igotcha i startgroparna för att ta in ytterligare 10 Mkr till en värdering på 70 Mkr, enligt Susanne Birgersdotter.

”Vi öppnar upp för nästa runda nu. Det ska ta oss fram till lanseringen av spelet i kvartal två nästa år”, säger Susanne Birgersdotter.

Läs även: Efter Pokémon Go – rusning till svensk föregångare

Susanne Birgersdotter, som även tagit fram den framgångsrika dietappen 5:2 Hälsodieten, har ingen tidigare erfarenhet av att utveckla spel men har fått den framgångsrika spelstudion Paradox grundare och vd som rådgivare. 

”Jag känner honom sedan tidigare och har pratat mycket med honom om det här. Han gör ju PC-spel men han är duktig på hur man lyckas”, säger hon.

Läs även: Sveriges mäktigaste tech-investerare: Ida Backlund

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies