Annons

Hennes snabbväxande gig-bolag får in ny storägare – siktar mot miljarden

Pernilla Ramslöv, vd för Nox Consulting.
Pernilla Ramslöv, vd för Nox Consulting. Foto: Pressbild.
”Vi är på väg att bli ett miljardbolag och behöver hjälp med att kunna göra den resan”, säger Pernilla Ramslöv, vd för konsultmäklarföretaget Nox Consulting som nu får in Per Granaths investmentbolag som storägare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbaserade Nox Consulting, som i dag har 5.000 frilansande it-konsulter i sitt nätverk, får nya storägare i form av investeringsbolaget Broviken. 60 procent av aktierna köps av Broviken, medan Noxs vd och ägare Pernilla Ramslöv behåller resterande 40 procent.

”Det är en partner som vi har känt länge, som delar våra värderingar och vill samma saker som vi. Per Granath, vd för Broviken, är själv entreprenör och har gjort en liknande resa som den vi är på väg att göra nu. Det känns otroligt relevant”, säger Pernilla Ramslöv.

Nästa steg är att vi kommer öka takten, vi ser ju hur gig-ekonomin växer

Brovikens vd Per Granath var tidigare vd för Humana. Under hans tid växte omsorgsbolaget från 375 miljoner kronor till 5,6 miljarder kronor samt börsnoterades.

”Vi gillade bolaget redan första gången vi träffade dem och detta känns som en perfekt matchning utifrån våra värderingar och ambitioner. Det finns en enorm expansionspotential inom tjänstesektorn. Jag tror att vi med vår erfarenhet kan stödja och accelerera Noxs tillväxtresa”, säger Per Granath, vd för Broviken, om förvärvet i ett pressmeddelande.

Exakt hur mycket Broviken fick betala för sin andel i företaget vill Pernilla Ramslöv inte gå in på.

Nox Consulting omsatte 325 Mkr i år, en ökning med strax under 40 procent sedan 2016. I den senaste årsredovisningen noterades en vinst på 6 Mkr. 

Att Nox Consulting nu väljer att sälja 60 procent av aktierna till Broviken har sin grund i företagets tillväxtresa.

”Det handlar om att ta in en partner, vi har inget behov av att ta in kapital i bolaget. Vi är på väg att bli ett miljardbolag och behöver hjälp med att kunna göra den resan, och att göra den snabbare. Nu får vi in den typen av kompetens.”

Läs mer: Konsulter växer i Pernilla Ramslövs nätverk 

Nox Consulting har en uttalad målsättning om att bli navet i den så kallade gig-ekonomin och Pernilla Ramslöv räknar därför med att kunna erbjuda konsulter även inom andra områden än it i framtiden.

”Vi har vårt fokus kring it, men vi har fått väldigt mycket förfrågningar från kunder om andra affärsområden. Genom Broviken kan vi då bredda vårt erbjudande”, berättar hon.

Har ni planer på att ta in fler partners i företaget?

”Nej, utan nu är vi ganska nöjda”, säger Pernilla Ramslöv.

Vad blir nästa steg för Nox Consulting?

”Nästa steg är att vi kommer öka takten, vi ser ju hur gig-ekonomin växer. För oss handlar tillväxt om att ha en position på marknaden och att genom den kunna driva en förändring på arbetsmarknaden.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer