Hoppa till innehållet

Heta Goodbye Kansas tar in 108 miljoner – öppnar kontor i LA

Goodbye Kansas har många strängar på sin lyra. Allt från att ordna splatterscenerna i zombieserier i Hollywood till att investera i svenska spelutvecklare har gjort att bolaget hittat en egen nisch. Nu tar man in 108 Mkr med siktet inställt på börsen.

En av Goodbye Kansas animationer
En av Goodbye Kansas animationer

VFX- och spelbolaget Goodbye Kansas (NTL) har ångan uppe i färden mot börsen. Som Di Digital tidigare kunnat berätta krattar man för ett intåg på börsen under sista kvartalet 2019. 

Som ett steg i börsriktningen tar bolaget nu in nytt kapital för att kunna expandera och öka på marknader som bolaget täljt guld från under fler år, VFX-animationer, specialeffekter och spelutveckling. 

Bolaget står bland annat bakom flera effekter i tv-serien Fear the walking dead. Dessutom stod man för specialeffekterna i Oscarnominerade Ruben Östlund-filmen The Square.

”Vi måste fortsätta växa och svara upp mot tillväxten och efterfrågan som vi ser på marknaden”, säger medgrundare och vd Peter Levin till Di Digital.

För att kunna göra just det öppnar man nu ett kontor i Los Angeles i USA. Trots att man sedan tidigare etablerat sig i Hollywood är det viktigt att kunna ha personer på plats, menar Peter Levin.

”Vi har en väldigt fin närvaro redan innan vi etablerar oss nu. Det var Walking dead som öppnade alla dörrar för oss och vi har kunnat serva den amerikanska marknaden från håll såhär långt, men att öppna en studio och ha direkt närvaro – det kommer betyda mycket”, säger han.

Genom en riktad emission har man nu tagit in 108 nya miljoner som ska hjälpa till i arbetet med att växa. Förutom kontoret i Los Angeles ska det nya kapitalet användas till att fortsätta bygga på motion capture-studion i Stockholm och finansiera fler investeringar i spelutvecklare genom bolagets investeringsgren Goodbye Kansas Game Invest.

I dag är man 180 anställda och genom att fortsätta satsa förväntar Goodbye Kansas att man ska nå över 200 miljoner kronor i omsättning under det här året. Inte en omöjlighet om man ser till att bolaget omsatte 165 Mkr 2017 och sedan 2015 haft en tillväxttakt på nästan 70 procent årligen.

”Alla prognoser pekar på det. 2017 och 2016 växte vi snabbt, nu tar vi ner takten lite men vi kommer nå över 200 miljoner”, säger Peter Levin.

Målet för investeringsrundan var 100 Mkr, något man alltså toppade med 8 Mkr. Intresset hos investerarna för att gå in i Goodbye Kansas var stort, lite större än företaget väntat sig enligt Peter Levin.

”Det var stort intresse. Att så många människor i investerarcommunityn känner till oss och har följt oss under några år, det är faktiskt lite överväldigande. Men spel-, tv- och filmindustrierna växer rejält och vår kombination av alla delar har gått hem hos de som valt att kliva in”, säger han.

76 nya aktieägare tillkom i emissionen, största investeraren som nu går in i bolaget är Swedbank Robur Microcap som stod för 30 Mkr.

Swedbank Roburs fonder investerar oftast i bolag som planerar att noteras inom 12 till 18 månader.

“Goodbye Kansas har positionerat sig väl för global tillväxt och lönsamhet framöver. Bolaget har goda möjligheter stärka sin position som en global ledare inom sina spjutspetsområden”, säger Erik Sprinchorn och Carl Armfelt, fondförvaltare på Swedbank Robur Microcap i ett pressmeddelande.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera