Hoppa till innehållet

Heta Snowprint Studios öppnar studio i Berlin

Spelutvecklaren Snowprint står bakom en av årets mest efterlängtade spellanseringar. Nu öppnar bolaget ny studio i Berlin och flaggar för nya spelprojekt.

Snowprint Studios, med Alexander Ekvall som vd och medgrundare, öppnar ny studio i Berlin. Foto: Joey Abrait
Snowprint Studios, med Alexander Ekvall som vd och medgrundare, öppnar ny studio i Berlin. Foto: Joey Abrait

Di Digital har tidigare rapporterat om Snowprint Studios, som grundades 2015 av den tidigare King-chefen Alexander Ekvall. Spelstudion har backats av en rad välkända investerare och tog i fjol in 5,7 miljoner dollar, motsvarande runt 50 Mkr, från bland annat King.

Snowprint Studios har även tagit in en första runda pengar från bland andra Jari Ovaskainen. Han är en välkänd profil på den finska startup-scenen och var den första investeraren i spelutvecklaren Supercell, som år 2013 såldes till japanska Softbank för 1,5 miljarder dollar.

Läs mer: Tunga investerare bakom svenska Snowprint Studios

Bolaget arbetar just nu på sitt första spel, ett så kallat midcore-spel fornnordisk miljö utvecklat för mobiltelefoner och anpassat för en bred publik.

Nu öppnar Snowprint Studios även en ny studio i Berlin. Den tyska filialen kommer att ledas av Wilhelm Österberg, som rekryteras från posten som studiochef på det tyska mobilspelsföretaget Wooga, där han bland annat arbetat med deras titel Black Anvil.

”Vi har inte ambitionen att växa snabbt utan för oss handlar allt om att hitta rätt personer. Utgångspunkten har varit att hålla allt under ett tak, men när chansen kom att rekrytera Wilhelm och flera av medlemmarna i hans Berlin-team så tog vi chansen”, säger Alexander Ekvall.

Vi har redan från början haft en multispelstrategi

Läs mer: King gör hemlig storinvestering i svensk spelstartup

Alexander Ekvall själv är en veteran i den unga mobilspelsvärlden: Innan tiden på King var han med och grundade spelstudiorna Fabrication Games och Pixelknights. Det senare bolaget grundade och drev han tillsamman med just Wilhelm Österberg.

Snowprint Studios siktar på att ha runt åtta medarbetare i Berlin, som kompletterar det 16 personer starka Stockholmsteamet. Berlinstudion kommer inte att arbeta med den spellansering som teamet i Stockholm nu förbereder utan starta arbetet med en ny titel. 

”Vi har redan från början haft en multispelstrategi och planen är att det nya teamet ska starta ett helt nytt projekt, som också är inom midcore-segmentet”, säger Alexander Ekvall.

När lanseras det spel ni arbetat med de senaste året?

”Vi har ingen konkret tidpunkt för lanseringen klar, utan ambitionen är att släppa spelet när det är färdigt. Spelet är fullt spelbart och just nu användartestar vi det och arbetar med att ta det till nästa nivå. Det ser väldigt lovande ut”, säger Alexander Ekvall.

Foto: Privat

foto:

Snowprint Studios första spel är ett rollspel i fornnordisk miljö. Foto: Privat

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera