Annons

H&M-familjen investerar – ihop med Bill Gates

Bill Gates har saminvesterat med H&M-familjens DIG Investment.
Bill Gates har saminvesterat med H&M-familjens DIG Investment. Foto: Salvatore Di Nolfi/AP
Tekniktunga Pivotal Commware tar in 144 Mkr för att ge bilar, tåg och flyg snabbt bredband. Bland investerarna finns H&M-familjens DIG Investment – och Microsoft-grundaren Bill Gates.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I närheten av Seattle, inte långt ifrån där Microsoft har sitt huvudkontor, sitter ett bolag som vill förändra hur vi kopplar upp rörliga objekt såsom bilar mot internet.

Pivotal Commware har utvecklat en teknik som använder så kallade metamaterial inom antenner för att rikta starka radiovågor mot saker som är i rörelse. Precision är nyckeln.

Resande behöver inte vara en dödzon för bredband

Bolagets teknik har nyligen lockat investerare – och inte vilka som helst.

Pivotal Commware reser totalt 17 miljoner dollar, eller 144 miljoner kronor, i riskkapital. Huvudinvesterare är Thermo-koncernen och svenska DIG Investment, med H&M-familjen Perssons förmögenhet som grund.

Med som investerare är också Bill Gates, medgrundare av Microsoft som numera är en flitig investerare och filantrop.

”Vi anser att resande – oavsett om det sker med flyg, tåg eller båt – inte behöver vara en dödzon för bredband”‚ säger Brian Deutsch, Pivotal Commwares vd, i ett uttalande.

Doldisbolaget DIG Investment, som enligt Di Digitals uppgifter förvaltar familjen Perssons förmögenhet, har seglat upp som en av internetsektorns mäktigaste svenska investerare.

Bolaget drivs sedan flera år tillbaka av Martin Söderström som är gift med H&M-arvingen Charlotte Söderström. ”DIG” står ursprungligen för Djursholm Investment Group.

Läs mer: Här är H&M-familjens hemliga techinnehav 

I DIG Investments portfölj finns Spotify, Ubers främsta konkurrent Lyft och Peter Thiels mjuksvarujätte Palantir hör till DIG Investments innehav, något Di Digital kunde berätta i vintras.

”Vi tittar väldigt brett, från såddfinansiering till inför börsnoteringar”, sade bolagets investeringsansvariga Edward Lindqvist då.

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer