Annons

H&M:s digitala utvecklingschef lämnar – går till Axfood

Carl Stenbeck blir ny chef för strategi och affärsutveckling på Axfood.
Carl Stenbeck blir ny chef för strategi och affärsutveckling på Axfood. Foto: Axfood.
Carl Stenbeck blir ny chef för strategi och affärsutveckling på Axfood. Han kommer närmast från rollen som digital utvecklingschef på modejätten H&M. Det framgår av ett pressmeddelande. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På onsdagen meddelade Axfood att man rekryterat Carl Stenbeck som ny chef för strategi och affärsutveckling. Carl Stenbeck har under de senaste sju åren arbetet på H&M där han arbetat med både butik- och digital utveckling. 

”Livsmedelsbranschen befinner sig i ett mycket spännande skede där nya teknologier skapar utvecklingsmöjligheter, samtidigt som fokus på hållbar utveckling ständigt ökar”, säger Carl Stenbeck i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Axel Johnsons nya investering tar strid mot slängd mat 

”Axfood har genom sin breda portfölj av varumärken en mycket stark position på marknaden. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta att driva arbetet med strategi- och affärsutveckling inom företaget”, fortsätter han. 

Carl Stenbeck tillträder den nya tjänsten senast den 3 juli och efterträder Anders Quist som går i pension. 

”Carls bakgrund från såväl Boston Consulting Group som H&M kommer vara till stor nytta när vi nu fortsätter att utveckla Axfoods matkoncept i en allt mer digital värld där kombinationen av butik och e-handel kommer stå i fokus”, säger Klas Balkow.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies