Annons

H&M smyglanserar sin nya startupsatsning Nyden

Nydens Oscar Olsson och smyglanseringen av varumärkets kläder.
Nydens Oscar Olsson och smyglanseringen av varumärkets kläder. Foto: pressbild/ Nyden
H&M:s Nyden har påbörjat första steget i sin smyglansering. Varumärket, som behandlas som ett startupbolag inom koncernen, ska designa kläder tillsammans med influencers. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

H&M:s nya varumärke Nyden, som speciellt riktar sig till millennials, generationen födda från tidigt 80-tal till sent 90-tal, har varit känt sedan slutet på 2017. Mest uppmärksamhet fick märket genom att Nydens grundare Oscar Olsson intervjuades i The Cut i december då han berättade mer om bakgrunden till den problemtyngda modejättens satsning. 

Tillsammans med influencers, som Oscar Olsson kallar ”tribe leaders”, ska Nyden skapa kläder som ska attrahera målgruppen. Hittills har man kunnat gå ut med två namn, skådespelaren Noomi Rapace och tatueringsprofilen Doctor Woo är två av personerna som ska inspirera modet på sajten. 

Nyden genomför just nu sin första av fyra smyglanseringar på sajten.
Nyden genomför just nu sin första av fyra smyglanseringar på sajten. Foto: Nydens hemsida.

Nu har Nyden påbörjat sin smyglansering av märket genom att sälja ett litet antal t-shirtar på sajten. Ytterligare tre smyglanseringar kommer att följa enligt uppgifter på Nydens hemsida.

När den stora lanseringen ska ske är däremot ingenting som H&M:s presstjänst vill ge mer information om.

”Vi behandlar Nyden som en liten startup inom H&M-gruppen”, säger Iñigo Sáenz Maestre på presstjänsten och hänvisar till Nydens sajt.

Nyden är inte H&M:s enda pågående nätsatsning. En annan satsning är Afound som ska lanseras både online och med fysiska butiker i Sverige under 2018.

Läs även: E-handelsprofilerna: ”H&M:s Afound kan bli stort” 

Satsningarna på nya varumärken sker samtidigt som H&M:s aktie har tappat över 40 procent det senaste året till följd av försämrade marginaler, låg tillväxt och en e-handelssatsning som har svårt att lyfta. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies