Hoppa till innehållet

Högtryck på svenskt videobolag – tar in nytt kapital

Den svenska streamingplattformen Quickchannel har växt snabbt under coronakrisen. Nu tar bolaget in kapital från Blq Invest för att fortsätta den internationella expansionen.

Quickchannel, med vd:n Viktor Hedström, hjälpte gymkedjan Sats att sätta upp livestreaming av träningsklasser.
Quickchannel, med vd:n Viktor Hedström, hjälpte gymkedjan Sats att sätta upp livestreaming av träningsklasser.

Gymkedjan Sats tog ett snabbt beslutet att inom ett dygn stänga alla anläggningar i Norden, varav ett 80-tal i Sverige, för att hindra smittspridningen av corona. Träningssugna som tvingades stanna hemma skulle nu erbjudas klasser via livesänd video. 

Med en så stor kundbas som hos Sats var det därför viktigt att videosändningarna hade en god kapacitet. Dagen efter kontaktade Sats därför Quickchannel som tillhandahåller en plattform för video. Några dagar senare var den nya tjänsten uppe och rullade.

”I och med Corona så har vi sett en användarökning med 700 procent jämfört med månaderna innan”, säger Quickchannels vd Viktor Hedström.

Quickchannel startades redan 1995 men var då mer en leverantör av teknik och konsulttjänster för videomöten. I dag tillhandahåller bolaget en egen mjukvara som används inom såväl privat som offentlig sektor. Tekniken kan användas till allt ifrån videmöten internt på bolag, presskonferenser, en play-kanal för invånarna i en kommun till bolagsstämmor.

Plattformen säljs antingen direkt till kunderna eller via en partner som Telia eller Tele2, med kunder som Skanska och Lantmäteriet. Quickchannel är också integrerade med kommunikationsjättar som Google, Cisco, Microsoft och norska Pexip som nyligen noterades. Utöver livestreamingen tar de även hand om materialet så att det kan ses i efterhand när det efterfrågas.

”Vi är marknadsledande inom offentlig sektor. Många frågar efter en plattform som är säker”, säger Viktor Hedström.

Quickchannel har idag 15 anställda men är inne i en rekryteringsfas. Bolaget omsatte 15 miljoner kronor det senaste brutna räkenskapsåret som slöts september 2019 och har årligen växt med omkring 30 procent de senaste åren. 

Nu tar bolaget in 6,8 Mkr i investeringar från Blq Invest för att öka tillväxttakten. Bolaget finns i dag i nio länder främst i Norden och Europa, men även i Kanada och Australien. 

”Vi har gått med vinst varje år fram till förra året, men nu ligger fokus på tillväxt. Vi har hittills vuxit organiskt. Men vi tog in riskkapitalbolaget Blq Invest för att få hjälp med kapital och kunskap för den internationella expansionen.”

I september införs nya tillgänglighetsdirektiv över hela EU. Det innebär att personer med nedsatt hörsel och syn ska få hjälp att ta del av material som publiceras av offentlig sektor. Till exempel måste offentliga organisationer då se till att videor har undertexter inom två veckor. Quickchannel har därför byggt en integration med Googles ai-lösning för automatisk röst till text och som sedan kan redigeras manuellt i plattformen.

”Vi blev imponerade av Quickchannel direkt. Teamet, tekniken och kunderna gör att de borde vara jagade av investerare. Men att Viktor själv hörde av sig till oss – visar inte bara på hur driven han är – utan också på hur många fina bolag det finns i 'valley of death'”, säger Kamjar Hajabdolahi, medgrundare till Blq Invest, i ett uttalande.

 

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera