Annons

Höjdpunkterna från Sthlm Tech Fest 2016 

Sthlm Tech Fests Tyler Crowley och Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski på scen.
Sthlm Tech Fests Tyler Crowley och Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski på scen. Foto: Amanda Lindgren
Har du följt med i vad som hände under Sthlm Tech Fest? Här samlar vi artiklarna från dagarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fyra startups som vill rädda världen
Foto: Patrik Olsson
Går det att bygga miljardbolag och samtidigt göra världen till en bättre och mer hållbar plats? Här är fyra startupbolag som svarar ja på den frågan. 

Det gröna elbolaget Bright tar in 6 miljonerFoto: Patrik Olsson
Vänta med diskmaskinen tills den förnyelsebara elen kan sköta hela jobbet. Det är tanken bakom elbolaget Bright, som har tagit in 6 Mkr från Zenith Ventures och Doberman Forward.

Sex minnesvärda citat från Sthlm Tech Fest
Foto: Patrik Olsson
Brandtalen avlöste varandra när Sveriges tech- och startup-sektor samlades för att försöka lösa världsproblemen på konferensen Sthlm Tech Fest. Här är sex citat vi minns. 

Här är H&M-chefens “Swish för utlandsbetalningar”

Foto: Amanda Lindgren
Nystartade Transfer Galaxy vill blir ett “Swish för utlandsbetalningar”. Efter ett par år i uppstartsfasen har bolaget tagit in runt två miljoner kronor från bland annat Backing Minds, med H&M:s vd Karl-Johan Persson i ryggen.

Klarna-miljardären: ”De flesta saker vi gör kommer att misslyckas”

Foto:
Bara en bråkdel av Klarna-grundaren Niklas Adalberths digitala välgörenhetsprojekt kommer att lyckas, säger han på scenen på Sthlm Tech Fest.

Mikael Damberg lockar startupbolag med storkunder

Foto: Jesper Frisk

Mikael Damberg bjuder unga teknikbolag till sina nya innovationsgrupper där en rad storföretag medverkar. ”Här kanske man hittar sin första kund”, säger näringsministern till Di Digital.

”Tyvärr – teknik kan inte rädda världen”

Foto:
Trots att hållbarhet är techbranschens nya favoritområde är de två världarna inte helt kompatibla. Di Digitals Josefin Jakobsson förklarar varför vi aldrig kommer att se ett Uber för utsläppsminskningar.

Zennström: ”Om vi inte agerar nu kommer vi se en eko-kollaps”Foto: Patrik Olsson

Det är dags att agera, och entreprenörer har en roll att spela när världen ställer om. Det är budskapet från Niklas Zennström och Isabella Lövin som inledningstalar på Sthlm Tech Fests andra dag – Solutions.

Slack-chefen: ”Vi försöker efterlikna ett datorspel”

Foto:
Slack har på bara ett par år skakat om marknaden för företagskommunikation. Hemligheten? Att ta upplevelsen från datorspelande in i företagsmjukvara. Det säger Merci Grace, tillväxtchef på Slack.

Klarnas vd: ”Bankernas bolånemarginaler är hotade”
Foto:
Bankernas fina bolånemarginaler kan kollapsa inom några år. Det spår Klarnas grundare och vd Sebastian Siemiatkowski på Sthlm Tech Fest på måndagen.

Bettingsuccén jagar startupbolag – 15 miljoner i potten
Foto:
Malta-baserade Optimizer Invest drar igång en jakt på startupbolag där vinnaren får en ny delägare och upp till 15 miljoner kronor i kapital.

Telia letar techbolag – startar ny investeringsarm
Foto: Amanda Lindgren
Telia investerade 1,3 miljarder kronor i startubolag under 2015. Nu utlovar man bolagsinvesteringar inom den nya enheten ”X”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer