Annons

Hon blir ny vd för börsbolaget Bublar

Maria A Grimaldi blir ny vd för Bublar.
Maria A Grimaldi blir ny vd för Bublar. Foto: Press
Maria A Grimaldi blir ny vd för spel- och VR-bolaget Bublar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bublar Group har utsett nuvarande styrelseledamoten Maria A Grimaldi till ny vd.

Hon tillträder den 13 maj. Den nuvarande vd:n och grundaren Magnus Granqvist kommer då att förbli operativ med syfte att ”skapa tillväxt i bolagets spelstudio”, enligt ett pressmeddelande.

”Mina erfarenheter av att analysera och utveckla spelstudios kommer väl till pass när vi nu ökar takten i spelstudion för att möta marknadens efterfrågan av spel baserade på augmented reality (AR) och virtual reality (VR)”, säger Maria A Grimaldi i en kommentar.

Den nya vd:n har erfarenhet från datorspel- och teknikrelaterade branscher. I dag är hon bland annat ordförande i spelstudion Fall Damage och styrelseledamot i e-sportplattformen Esportal.

Bublar, som utvecklar spel och upplevelser med hjälp av AR- och VR-teknik, förvärvade i oktober 2018 den Stockholmsbaserade VR-studion Vobling.

Bolaget noterades i november 2017. Det senaste året har aktiekursen stigit med 78 procent.

När handeln öppnade på torsdagen var bolagets börsvärde 203 miljoner kronor.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer