Annons
Maral Kalajian och Wattys medgrundare och vd Hjalmar Nilssonne. Foto: Watty

Hon lämnade Sting – börjar på el-startup

Fysisk träning ska ge starkare digitala samarbeten SPONSRAT AV Tata Consultancy Services

Ann Grevelius. Foto: Evelina Carborn

”Ingen bank tycker att robotrådgivare är en bra idé”

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hon lämnade Sting – börjar på el-startup

Maral Kalajian och Wattys medgrundare och vd Hjalmar Nilssonne. Foto: Watty
Maral Kalajian och Wattys medgrundare och vd Hjalmar Nilssonne. Foto: Watty
Maral Kalajian lämnade sitt jobb på acceleratorn Sting i början av året. Nu är det klart att hon går över till Watty vars AI-tjänst läser av elförbrukningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Maral Kalajian lämnade sitt jobb som ansvarig för digital marknadsföring och kommunikation på acceleratorn Sting (NTL) i januari. Dessförinnan har hon haft liknande tjänster på storbolaget Phillips och på startupen Peppy Pals (NTL).

Nu är det klart att hon går över till energistartupen Watty (NTL) för att bli marknads- och kommunikationschef med start 1 mars. 

"Som startup jobbar vi i en av de mest brusiga miljöerna som finns. Det är svårt att sticka ut men trots det har hon snabbt skapat ett eget varumärke. Vi är imponerade av hennes förmåga att engagera. Det händer mycket på Watty just nu och vi behöver hjälp att förklara för omvärlden vad det är vad vi har åstadkommit", säger Hjalmar Nilsonne (NTL) som är medgrundare  och vd på Watty.

Watty har de senaste månaderna lagt ett stort fokus på att jobba direkt mot privatpersoner.

”Det är passande att hon har jobbat på ett stort och konsumentinriktat bolag som Phillips. Hon kommer med erfarenhet från både den gamla och nya skolan när det gäller att marknadsföra mot konsumenter.”

Watty har 22 anställda och utvecklar en AI-tjänst för att minska strömförbrukningen. Förra året tog bolaget in drygt 28 miljoner kronor från bland annat EQT Ventures och Cleantech Invest.

Läs mer: Energistartupen Watty tar in 30 miljoner

Under 2016 utnämndes Maral Kalajian av techsajten The Nordic Web till en av den skandinaviska startupscenens 100 mest inflytelserika personer.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post