Hoppa till innehållet

Hon lämnar Kry för att starta nytt bolag inom health tech

Krys medgrundare Josefin Landgård lämnar den digitala vårdcentralen för att starta nytt bolag inom samma bransch. ”Det finns oändliga möjligheter”, säger hon till Di Digital.

Josefin Landgård lämnar Kry för att grunda nytt startupbolag.
Josefin Landgård lämnar Kry för att grunda nytt startupbolag.

Josefin Landgård är en av grundarna till den digitala vårdcentralen Kry. Bolaget med henne som vd drog igång 2014 för att erbjuda läkarbesök via videolänk. Sedan starten har bolaget bytt vd, tagit in 260 miljoner i riskkapital och varit en av de ledande aktörerna som utmanat bilden av mötet med vården. 

”Resan har varit helt fantastisk. För fyra år sedan satt man ensam och jobbade på det här och nu har Kry 130 anställda och över 300 läkare och psykologer. På mina tidigare startups har man också jobbat väldigt hårt men med Kry har vi verkligen kommit så långt mot vår vision”, säger Josefin Landgård. 

Under fredagen släpptes nyheten att hon lämnar sin operativa roll på Kry. 

”Jag har hittat nya områden som jag är intresserad av men jag kan inte säga mer om vad det rör sig. Men det blir ett nytt bolag och en ny resa men det är i en väldigt tidig fas än”, säger hon. 

Läs även: Josefin Landgård lämnar Kry 

Josefin Landgård kommer däremot inte att lämna branschen utan uppger att även det nya bolaget kommer att rikta in sig på vården.

”Jag känner att jag har hittat min bransch. Det finns så mycket att göra inom vården. Dels för att man verkligen förändrar människors liv och att man gör skillnad. Det finns en stor potential som har förändrats både i hur snabbt det går när det gäller digitaliseringsmöjligheter men även inom det kliniska när det gäller exempelvis behandlingar”, säger hon och fortsätter:

”Vi kunde väldigt lite om vården när vi startade Kry men under resan har man sett vilka utmaningar det finns i systemet. Det skapar även möjligheter för en entreprenör”, säger hon.  

Trots att hon startar ett nytt bolag inom kort inom samma bransch kommer hon att stanna kvar som delägare i Kry.

”Det är med blandade känslor jag lämnar. Kry har ju varit som en baby för mig. Jag kommer alltid att älska Kry och vara väldigt stolt över det vi har åstadkommit”, säger hon. 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera