Annons

Hon lämnar Kry för att starta nytt bolag inom health tech

Josefin Landgård lämnar Kry för att grunda nytt startupbolag.
Josefin Landgård lämnar Kry för att grunda nytt startupbolag.
Krys medgrundare Josefin Landgård lämnar den digitala vårdcentralen för att starta nytt bolag inom samma bransch. ”Det finns oändliga möjligheter”, säger hon till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Josefin Landgård är en av grundarna till den digitala vårdcentralen Kry. Bolaget med henne som vd drog igång 2014 för att erbjuda läkarbesök via videolänk. Sedan starten har bolaget bytt vd, tagit in 260 miljoner i riskkapital och varit en av de ledande aktörerna som utmanat bilden av mötet med vården. 

”Resan har varit helt fantastisk. För fyra år sedan satt man ensam och jobbade på det här och nu har Kry 130 anställda och över 300 läkare och psykologer. På mina tidigare startups har man också jobbat väldigt hårt men med Kry har vi verkligen kommit så långt mot vår vision”, säger Josefin Landgård. 

Under fredagen släpptes nyheten att hon lämnar sin operativa roll på Kry. 

”Jag har hittat nya områden som jag är intresserad av men jag kan inte säga mer om vad det rör sig. Men det blir ett nytt bolag och en ny resa men det är i en väldigt tidig fas än”, säger hon. 

Läs även: Josefin Landgård lämnar Kry 

Josefin Landgård kommer däremot inte att lämna branschen utan uppger att även det nya bolaget kommer att rikta in sig på vården.

”Jag känner att jag har hittat min bransch. Det finns så mycket att göra inom vården. Dels för att man verkligen förändrar människors liv och att man gör skillnad. Det finns en stor potential som har förändrats både i hur snabbt det går när det gäller digitaliseringsmöjligheter men även inom det kliniska när det gäller exempelvis behandlingar”, säger hon och fortsätter:

”Vi kunde väldigt lite om vården när vi startade Kry men under resan har man sett vilka utmaningar det finns i systemet. Det skapar även möjligheter för en entreprenör”, säger hon.  

Trots att hon startar ett nytt bolag inom kort inom samma bransch kommer hon att stanna kvar som delägare i Kry.

”Det är med blandade känslor jag lämnar. Kry har ju varit som en baby för mig. Jag kommer alltid att älska Kry och vara väldigt stolt över det vi har åstadkommit”, säger hon. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer