Annons

Hon öppnar ny mötesplats för framtidens techstjärnor

Tre av Changers Hubs fyra grundare: Amanias Abraha, Siduri Poli och Victoria Escobar.
Tre av Changers Hubs fyra grundare: Amanias Abraha, Siduri Poli och Victoria Escobar. Foto: Pasha Mirdehghani
Changers Hub vill övervinna segregationen och expanderar från Alby till Stockholms innerstad. I maj öppnar de en ny mötesplats i Sturekvarteret. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi hjälper de som inte gått på till exempel Handelshögskolan. Changers Hub Sture ska finnas för de som vanligtvis inte är representerade på Stureplan”, säger medgrundaren och utvecklingschefen Siduri Poli.

Tre år har gått sedan organisationens första mötesplats etablerades i Alby. Syftet är att ge unga vuxna de verktyg och nätverk som behövs för att ge sig in i techvärlden. I dag är mer än 1000 medlemmar anslutna. I och med öppningen av Changes Hub Sture får de ytterligare 220 kvadratmeter till förfogande.

Där kommer 20 nya kontorsplatser, inspirationsföreläsningar, idécoachning och workshops att erbjudas. Lokalen på Grev Turegatan 7 upplåts gratis till organisationen via fastighetsutvecklaren TAM, som representerar Sturekvarterets ägare ADIA. Changers Hubs fyra medgrundare har själva skjutit till kapital till satsningen.

”Runt Stureplan finns många möjligheter som är värdefulla för framtida techentreprenörer – universitet, andra hubbar och investeringspengar. Men de är inte tillgängliga för alla på grund av segregationen i Stockholm. Genom att öppna vårt utrymme där kan vi attrahera nya talanger och företag”, säger Siduri Poli. 

Läs mer: Så skapade hon mångfald på Gather 

Den ideella föreningens finansiering står på tre ben; samarbeten med kommuner, sponsring från företag samt pengar från stiftelser och bidrag. Bland annat stöttar Allmänna Arvsfonden arbetet i Alby.

Runt Stureplan finns många möjligheter men de är inte tillgängliga för alla på grund av segregationen.

Privatpersoner och mindre organisationer med färre än två anställda kommer att kunna hyra plats i lokalen gratis. Är aktörerna större än så kostar det 10 000 kronor för en heldag och 7 000 kronor för en halvdag. 

För Changers Hub är dock hyresgästernas värdegrund det viktigaste.

"Vi vill ha ett hållbarhetstänk redan från start och våra värderingar vilar på ett intersektionellt perspektiv befriat från sexism, rasism och funkofobi.”

Dörrarna till den nya verksamheten slås upp 9 maj, men redan nu har 12 fasta kontorsplatser tillsatts. Bland hyresgästerna finns skiv- och managementbolaget Nivy, talangtjänsten Mishmash, förändringsbyrån Demokrateam och managementbolaget Rec Stockholm.

Lyssna: Startup Stories med investeraren Susanne Najafi 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer