Annons

Hon ska hitta Zennströms nya Spotify 

Sophia Bendz rekryteras till Atomico.
Sophia Bendz rekryteras till Atomico. Foto: Filip Erlind
Spotify-veteranen Sophia Bendz har rekryterats till Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico. Nu ska hon hitta Stockholms framtida miljardbolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sophia Bendz lämnade sin tjänst som global marknadsdirektör på Spotify i slutet av 2014 efter åtta år på musiktjänsten. Men redan innan dess hade hon börjat investera i andra bolag. 2011 gjorde hon en stor investering i ehandelsbolaget Tictail.

Nu har hon rekryterats som investeringsrådgivare på Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico

”Jag är i grunden en person som gillar att jobba i ett team så det tycker jag ska bli kul, sen är det framför allt för att jag vill lära mig av några av de bästa i branschen och det får jag möjlighet att göra här”, säger Sophia Bendz.

I sin nya roll kommer Sophia Bendz arbeta med marknadsföring, varumärkesstrategi och kommunikation samt hjälpa till att leta efter nya investeringsobjekt för Atomico i Stockholm. Det är inte hennes första roll som investeringsrådgivare. Sedan hon slutade på Spotify har hon varit baserad i USA där hon har arbetat som partner på det amerikanska ängelnätverket Beta Angels.

”För mig har inte varit så stora skillnader. Det handlar mest om att man träffar människor i olika sammanhang och att det kan leda till att man gör investeringar eller projekt tillsammans”, säger Sophia Bendz.

Läs även: Så förbereder Niklas Zennström sina startups för en IT-krasch

I samma veva som Sophia Bendz rekryterades till Atomico, anknöt sig flera andra tunga namn inom den globala startupvärlden till riskkapitalbolaget. Bland andra har Niall Wass, operativ chef på Uber, Supercell-grundarna Mikko Kodisoja och Ilkka Paananen, och Carter Adamson, tidigare på Skype och grundare av startupbolaget Rdio, rekryterats.

Atomico skriver i ett meddelande att de senaste rekryteringarna är en del av en satsning att växa i Europa och för att kunna erbjuda fler startupbolag investeringar från personer med erfarenhet av att ha grundat egna bolag. 

”Jag tror ju att det är entreprenörer som kommer förändra världen och här får jag chans att både jobba tillsammans med några av världens bästa entreprenörer och leta efter den nya generationens entreprenörer”, säger Sophia Bendz.

Läs även: EQT-grundaren: ”Vi tar för lite risk i Europa”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies