Hoppa till innehållet

Hon tar över Sveriges största digitala brevlåda

Kivra fortsätter satsningen på digitala brevlådor. Nu kliver medgrundaren Stefan Krook åt sidan för att ge plats åt en ny vd.

Anna Bäck, Karl Johan Persson, vd H&M och Stefan Krook, ägare Kivra.
Anna Bäck, Karl Johan Persson, vd H&M och Stefan Krook, ägare Kivra.Foto: Filip Erlind/Press

Det digitala brevlådeföretaget Kivra gör rockader i ledningen och tillsätter Anna Bäck som ny vd. Hon tar därmed över rodret från bolaget medgrundare Stefan Krook, som kommer att gå över till att bli affärsutvecklingschef.

”Jag tycker att det är ett fantastiskt spännande bolag, med ett spännande team som har goda möjligheter att skala upp”, säger Anna Bäck.

Kivra är en av fyra aktörer på den svenska marknaden för digitala brevlådor, dit exempelvis myndigheter som Skatteverket kan skicka officiella brev digitalt. 

Bolaget har i dag runt 3 miljoner användare och 15 000 företag är anslutna. Huvudägare är 41:an Invest, som ägs av Stefan Krook och H&M HM B +0,25%Dagens utveckling:s vd Karl-Johan Persson. Sedan starten har Kivra tagit in mellan 110 och 120 Mkr i riskkapital. 

Enligt den senaste årsredovisningen, aktuell per 2017, omsatte de 23 miljoner kronor men noterade en förlust på 35,5 Mkr.

Läs mer: Karl-Johan Perssons brevlåda en förlustaffär: ”Vi vill ha betalt av staten” 

”Vi har fortsatt tillväxt som målbild, men det ska vara en sund tillväxt. Mobilt bank-id har 7 miljoner användare, vi har 3 miljoner användare, så det finns många fler som kan ha en Kivra”, säger Anna Bäck.

Hur ska ni få in fler användare?

”Det är en kombination av att vara väldigt relevant för användarna och lanseringen av nya tjänster och funktioner.”

Enligt Anna Bäck ska bolaget under 2018 ha ökat omsättningen ”markant”. Några specifika siffror vill hon däremot inte ge.

Kivra satsar just nu på lanseringen i Finland som görs tillsammans med Telia. Dessutom hoppas man på fler användare av Kivra genom att digitalisera kvitton.

Anna Bäck är i grunden industriell ekonom. Hon har under flera år arbetat med styrelse- och ledningsuppdrag inom konsulttjänster och telekom. Närmast kommer hon från innovationsbyrån Veryday/McKinsey Design där hon var operativ chef. 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera