Annons

Hon tar plats när tungviktare lämnar Izettles styrelse

Veteranen Hans Dalborg lämnar Izettles styrelse. Istället ska betalbolagets grundare Magnus Nilsson svinga klubban.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Izettle stuvar om i styrelsen. Bolagets nuvarande styrelseordförande Hans Dalborg och styrelseledamoten Vigo Carlund avböjer omval. Ny ordförande blir Izettlegrundaren Magnus Nilsson.

Näringslivsveteranen Hans Dalborg var tidigare vd för Nordea - och sedermera ordförande för banken mellan 2002 och 2011. Hos Izettle har hand bland annat agerat dörröppnare för bolagets tidiga avtal med storbanken.

Läs mer: Dalborg öppnade dörren till Nordea

Foto:

Bankveteranen Hans Dalborg. Foto: Carolina Byrmo

"Hans och Vigo har varit med från ett tidigt skede och under deras översyn har Izettle lanserat en rad kommersiella och finansiella tjänster i tolv länder. Det har varit fantastiskt att få göra den resan ihop med dem", säger Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle.

Sonat Burman-Olsson, vd och koncernchef för Coop Sverige, och investeraren Måns Hultman, tidigare vd för Nasdaqlistade QlikTech, har nominerats som nya styrelseledamöter inför stämman i juni.

Läs mer: Nu kan Izettles kunder ta betalt via Swish 

"Jag är minst sagt imponerad av iZettles snabba tillväxt och ser fram emot att arbeta tillsammans med dessa kloka och orädda människor för att ta bolaget till nästa nivå, säger Sonat Burman-Olsson. 

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies