Annons

Hon tog hem storvinsten på Female Founders i New York

Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New Yorks vd Anna Throne-Holst delar ut priset i form av ett års kontorplats till vinnaren Karoline Beronius, medgrundare av adresstjänsten Addressya.
Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New Yorks vd Anna Throne-Holst delar ut priset i form av ett års kontorplats till vinnaren Karoline Beronius, medgrundare av adresstjänsten Addressya.
Karoline Beronius, medgrundare av Addressya, vann publikens hjärtan på Female Founders-eventet och Executive Women’s Conference i New York. Där samlades ledare, entreprenörer och investerare för att nätverka och inspireras.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av veckan gick Di Digitals transatlantiska Female Founders-samarbete med Svensk-Amerikanska Handelskammaren, SACCNY:s konferens Executive Women’s Conference av stapeln i New York. 

Våra två finalister från Female Founders i Stockholm i april, The Fit och Addressya, stod mot två amerikanska startupbolag, Maivino och Goalsetter, i pitchtävlingen på eventet.

Lisa Lindvall, medgrundare av kroppsskanningstjänsten The Fit, var en av finalisterna på Female Founders i Stockholm som kvalificerade sig till pitchtävlingen i New York.
Lisa Lindvall, medgrundare av kroppsskanningstjänsten The Fit, var en av finalisterna på Female Founders i Stockholm som kvalificerade sig till pitchtävlingen i New York. Foto: Johannes Worsoe Berg

Läs också: De gör upp om segern på Female Founders i New York 

Mai Vu, pitchade sin vintjänst Maivino som vänder sig till millenials.
Mai Vu, pitchade sin vintjänst Maivino som vänder sig till millenials. Foto: Johannes Worsoe Berg

Läs också: De gör upp om segern på Female Founders i New York 

Startupgrundarna grillades av en jury med bland andra Josefin Landgård, affärsängel och medgrundare av Kry, och Wendy Xiao Schadeck, investeringschef på Northzone.

Juryn (från vänster): Josefin Landgård, affärsängel och del av Atomicos affärsängelprogram, Wendy Xiao Schadeck, investeringschef på Northzone, Hope Taitz, vd på ELY Capital, och Anna Throne Holst, vd på SACCNY.
Juryn (från vänster): Josefin Landgård, affärsängel och del av Atomicos affärsängelprogram, Wendy Xiao Schadeck, investeringschef på Northzone, Hope Taitz, vd på ELY Capital, och Anna Throne Holst, vd på SACCNY. Foto: Johannes Worsoe Berg

När juryn fick säga sitt stod entreprenörerna Tanya Van Court och Karoline Beronius som finalister. 

Karoline Beronius (vänster), medgrundare av adresstjänsten Addressya, var en av finalisterna från Stockholm. Tanya Van Court, grundare av spartjänsten för barn Goalsetter, har sin bas i New York.
Karoline Beronius (vänster), medgrundare av adresstjänsten Addressya, var en av finalisterna från Stockholm. Tanya Van Court, grundare av spartjänsten för barn Goalsetter, har sin bas i New York. Foto: Johannes Worsoe Berg

Publiken röstade slutligen fram Karoline Beronius som vinnare. Hon får ett års medlemsskap och kontorsplats på Svensk-Amerikanska Handelskammaren, SACCNY:s kontor Gateway på Manhattan i New York City.

Du vann ju både i Stockholm och i NYC. Hur känns det?
”Det känns lite overkligt, men det är verkligen superroligt. Det har varit en otroligt rolig resa. Vi har träffat så många fantastiska personer, ett riktigt bra utbyte helt enkelt! Så kul att komma in i nätverket i New York”, säger Karoline Beronius, som har deltagit i Executive Women’s Conference och Female Founders i två dagar.

Vilken var den svåraste frågan från juryn?
”Jag tycker egentligen att det allra svåraste var tidsbristen. Vi har så mycket att berätta och jag visste att vi bara hade några minuter på oss. Det är svårt att känna att man gjort Addressya rättvisa när man har så kort tid på sig”, säger Karoline Beronius.

Du vann ett års medlemsskap och kontorsplats hos SACCNY på Gateway som ligger på Manhattan? Hur kommer du att använda det?
”Jag har en hel del idéer och skulle gärna se ett samarbete med en kunnig person lokalt som kan utnyttja den frekvent”, säger hon.

Vad är nästa steg för Addressya?
”Nu åker jag i princip direkt till Rwanda för lansering av Addressya i Östafrika i samband med en stor konferens där: Transform Africa”, säger Karoline Beronius, som bara är hemma i Sverige i ett knappt dygn innan det bär av till Rwanda.

Hon säger att nästa steg efter resan är en integrering av Addressyas företagslösning ”Addressing as a Service” med den första betalande kunden. 

Hela fyra investerare visade intresse för Addressya under eventet i New York i fredags, berättar Karoline Beronius, och tycker att det ska bli spännande att se vad det leder till.

Deltagarna på Female Founders och Executive Women’s Conference var en mix av ledare, entreprenörer och investerare, både kvinnor och män, som var där för att inspireras och nätverka.

Kristine Braden har en lång karriär på Citi Bank bakom sig. Senast som landschef för Schweiz, Monaco och Liechtenstein, innan hon blev Chief of staff i USA i september förra året.
Kristine Braden har en lång karriär på Citi Bank bakom sig. Senast som landschef för Schweiz, Monaco och Liechtenstein, innan hon blev Chief of staff i USA i september förra året. Foto: Johannes Worsoe Berg

”Dra nytta av ert kön när ni nätverkar. Om du är den enda kvinnan i ett sammanhang så utnyttja det faktumet och bjud in fler”, sa Kristine Braden, Chief of Staff och vd:ns högra hand på Citi Bank i New York, när hon inledningstalade på konferensen.

Hon pratade om olika sätt som kvinnor kan öka sitt inflytande på och menar att de ofta spelar ner betydelsen av sina erfarenheter. 

”En av myterna är till exempel att män skulle vara bättre bankmän än kvinnor. När 7 000 av våra största kunder fick svara på en enkät om banken visade det sig att kvinnorna som jobbar hos oss vann med över 10 procent”, sa Kristine Braden.

Hennes dragning följdes av en panel om ”den icke-traditionella investeraren” med fyra kvinnliga investerare – två svenska och två amerikanska. De pratade om att vända orättvisa och ilska till handling, till exempel när det gäller att kvinnor erbjuds mindre ägande än män.

Lisa Lindström, medgrundare och vd för Doberman, var ”Master of ceremonies” på Executive Women's Conference. Här med panelen om den icke-traditionella investeraren, där Amanda Eilian, grundare av investmentbolaget _able, Donna Hanafi, medgrundare av Hona och Hanafi Invest, Hope Taitz, vd för ELY Capital och Josefin Landgård, medgrundare av Kry Josefin Landgård och del av Atomicos affärsängelprogram, deltog.
Lisa Lindström, medgrundare och vd för Doberman, var ”Master of ceremonies” på Executive Women's Conference. Här med panelen om den icke-traditionella investeraren, där Amanda Eilian, grundare av investmentbolaget _able, Donna Hanafi, medgrundare av Hona och Hanafi Invest, Hope Taitz, vd för ELY Capital och Josefin Landgård, medgrundare av Kry Josefin Landgård och del av Atomicos affärsängelprogram, deltog. Foto: Johannes Worsoe Berg

”Genom att hjälpa en kvinna kan du göra skillnad”, sa Donna Hanafi, grundare av Hanafi Invest.

”Var inte rädd för att det är en liten summa pengar du investerar”, sa Hope Taitz, vd för ELY Capital, om att kvinnor är rädda för att investera när de inte har stora tillgångar.

”Det handlar inte bara om att man saknar kapital, utan också nätverk. Öppna upp ditt nätverk för andra”, sa Amanda Eilian, grundare av investmentbolaget _able.

I en annan panel under dagen om att ”påverkan är det nya svarta” pratade Asha Curran, innovationschef på Belfer Center for Innovation & Social Impact, om att kvinnor ofta bara når mellanchefsroller, men inte högre positioner där den verkliga makten ligger.

”Kvinnor måste få mer ledarskapsträning och inte stagnera”, sa Asha Curren.

Lisa Laskaridis har titeln Head of Press and Communication at the Permanent Mission of Sweden to the United Nations.
Lisa Laskaridis har titeln Head of Press and Communication at the Permanent Mission of Sweden to the United Nations. Foto: Johannes Worsoe Berg

I panelen pratade också deltagarna om FN:s globala mål. Lisa Laskaridis, ansvarig för press och kommunikation för Sverige i FN:s säkerhetsråd, berättade om Sveriges outtröttliga arbete med att prata om kvinnors säkerhet och frihet i säkerhetsrådet.

”På 800 möten pratade vi om kvinnors rättigheter. Det var alltid några av de manliga ledarna som suckade, men efter några månader började andra medlemsländer förstå vikten av frågan”, sa Lisa Laskaridis.

Läs också: Hon är årets kvinnliga grundare 2019 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer