Annons
Min Doktors vd Charlotta Tönsgård.

Hon tvingas bort från Min Doktor: ”Behöver olika ledare i olika faser”

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hon tvingas bort från Min Doktor: ”Behöver olika ledare i olika faser”

Min Doktors vd Charlotta Tönsgård.
Min Doktors vd Charlotta Tönsgård.
Efter åtta månader lämnar Charlotta Tönsgård vd-posten för den digitala vårdgivaren Min Doktor. ”Man behöver olika ledare i olika faser”, säger ordföranden Christian W Jansson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbaserade Min Doktor (NTL) erbjuder digital läkarvård. Med hjälp av skriftlig kommunikation, telefonsamtal eller videolänk kan läkarna ge en diagnos och skicka recept direkt till mobilen.

Med 2 000 patienter i veckan har tillväxten gått snabbare än man förutsåg när Charlotta Tönsgård gick från operativ chef till vd i april i år.

”Bolaget har uppnått proof of concept och med växande volymer så har styrelsen beslutat att verksamheten ska expandera utanför Sverige”, säger Min Doktors styrelseordförande och huvudägare Christian W Jansson till Di Digital.

”Man behöver olika ledare i olika faser. Magnus Nyhlén grundade bolaget och sprang första sträckan. Charlotta har sprungit andra sträckan på ett utomordentligt bra sätt och nu letar vi efter någon som kan ta den tredje sträckan i stafetten.”

Min Doktor grundades 2013 och har över 70 anställda och mer än 40 anslutna läkare. Bolaget har hittills behandlat närmare 45 000 patienter och nu ska bolaget skala upp internationellt.

”Vissa delar av verksamheten är skalbar, andra inte. Vår kompetens och vår affärsmodell är skalbar, men terapimönster och betalningsmönster ser lite olika ut i olika länder och det kommer vi att behöva jobba med”, säger Christian W Jansson.

Di Digital rapporterade i februari att Min Doktor hade tagit in 55 miljoner kronor i kapital där nystartade EQT Ventures var största investerare. Enligt Christian W Jansson kommer Min Doktor att behöva ta in nytt kapital för att kunna expandera internationellt. 

”Någon gång under nästa år kommer vi att behöva det, det beror lite på hur den tillträdande vd:n ser på planerna för en internationalisering. Våra aktieägare har ställt upp med kapital hittills och jag inga svårigheter med att resa mer." 

Christian W Jansson räknar med att Min Doktor under våren ska ha mellan 10 000 och 15 000 patienter i veckan. 

”Vår stora utmaning är att säkerställa att vi alltid håller den högsta medicinska kvaliteten. Att vi växer i den takt som vi gör just nu är bra.”

Charlotta Tönsgård lämnar vd-posten med omedelbar verkan. Ekonomichefen Fredrik Meurling tar över som tillförordnad vd under tiden som en rekryteringen av en ny vd pågår.

”Det har varit fantastiskt roligt att få leda det här bolaget en bit på dess väg och jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans under det senaste året. Ett tillväxtbolag är krävande på många sätt och styrelsen och jag har nu i samråd kommit fram till att nästa steg i utvecklingen av Min Doktor kräver nya krafter. Jag lämnar bolaget i gott skick och med goda förutsättningar att växa vidare. Självklart önskar jag alla varmt lycka till, jag kommer att följa utvecklingen med stort intresse”, säger Charlotta Tönsgård.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post