Annons

Hon utmanar operatörsjättarna – får in 20 miljoner

Telness vd Martina Klingvall flankerad av investerarna Johan Ekberg och Stefan Tengwall.
Telness vd Martina Klingvall flankerad av investerarna Johan Ekberg och Stefan Tengwall.
Startupbolaget Telness hoppas vara för mobiltelefoni vad internetbanken var för bankvärlden. Nu går bredbandsleverantören Ownits-grundare in som delägare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Vår stora utmaning är att vi försöker förändra en bransch som det finns mycket fördomar om. Hela vår vision är att förändra bilden av telekom", säger Martina Klingvall, vd och grundare för Telness. 

Telness är en mobiloperatör som riktar sig till företag. Bolaget grundades 2017 och lanserade under fjolåret sina tjänster på företagsmarknaden. Telness har sedan dess adderat kunder som GodEl, Fishbrain, och Sportamore. Nu tar bolaget in 20 miljoner kronor i nytt kapital för att satsa på tillväxt. 

Läs mer: Hennes uppstickare utmanar operatörsjättarna

Bakom investeringen står Johan Ekberg och Stefan Tengvall grundare av bredbandsleverantören Ownit som såldes 2012 och idag ägs av Telenor.   

"Ownit har ju haft de nöjdaste kunderna i sitt segment och har verkligen lyckats bygga upp något med nöjda kunder. Det är en vision som vi har klickat mycket kring", säger Martina Klingvall. 

Telness har sedan tidigare tagit in 15 Mkr i externt kapital, den nya investeringen innebär att bolaget totalt har tagit in 35 miljoner kronor i finansiering. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer