Annons

Hörlursbolaget Zound varslar en av tre: ”Alla affärer stänger ju i coronakrisen”

Zound Industries ordförande Tommy Jacobsson.
Zound Industries ordförande Tommy Jacobsson. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Problemen fortsätter för den svenska hörlursjätten Zound Industries. Nu varslar bolaget 60 personer, vilket motsvarar en tredjedel av Stockholmskontoret.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av januari meddelade Zounds ordförande Tommy Jacobsson att den mångåriga vd:n Pernilla Ekman sagts upp. Detta efter år av mager tillväxt och misslyckade produktlanseringar. Under 2019 minskade vinsten på rörelsenivå med drygt 50 procent till 44,3 miljoner kronor. Samtidigt sköt bolaget bakom Marshall-högtalarna upp planerna om en försäljning eller notering med flera år. 

Det är hårda karantäner på alla våra nyckelmarknader.

Läs mer: Ljudlig smäll för svenska hörlursjätten – vänder till förlust

I februari avslöjade källor till Di Digital att ägare sålt andelar i Zound till en lägre värdering. För ett drygt år sedan hade ägarna hoppats på en värdering på 3 miljarder, men andrahandsmarknaden värderade nu bolaget till omkring 1 miljard kronor.

Nu tvingar coronakrisen Zound att skära ned. I ett mejl till nyhetssajten Breakit på torsdagskvällen meddelar bolaget att man har varslat 60 personer. 

”Det beror på vikande försäljning i butik. Alla affärer stänger ju i coronakrisen. Det är hårda karantäner på alla våra nyckelmarknader”, säger Zounds kommunikationsansvarige Gustav Dahlgren till Di Digital. 

Han bekräftar att 60 av de 185 medarbetarna i Stockholm varslas om uppsägning. 

Ska ni även permittera folk?

”Vi måste titta på alla möjligheter för att kunna få ner kostnaderna, så vi kan inte utesluta det. Men att korttidspermittera är ingen enkel lösning för ett företag som Zound.”

Zound har totalt 250 medarbetare globalt. Under 2019 omsatte bolaget drygt 2 miljarder kronor, med en vinst på 44,3 Mkr. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer