Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

HTC följer Facebook – sänker priset på VR

Frivillig testar HTC Vive i ett horror-experiment i fjol. Nu sänks priset på VR-kitet.
Frivillig testar HTC Vive i ett horror-experiment i fjol. Nu sänks priset på VR-kitet. Foto: AP.
Facebook började rea ut sin Oculus Rift i juli. Nu följer HTC efter och sänker priset på sitt VR-set med 200 dollar. Med sänkningen hoppas bolagen bättre kunna konkurrera med Sonys Playstation VR.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

HTC sänker priset på sitt VR-set HTC Vive med 200 dollar, motsvarande 1600 kronor. Sänkningen på VR-kitet, som fortfarande ligger i pristoppen med en prislapp på cirka 600 dollar, sker en dryg månad efter att Facebook sänkte priset på sin Oculus Rift

Trots att VR-glasögon utsågs till fjolårets julklapp verkar det ha varit svårare än tänkt för både HTC och Facebook att kränga sina dyrare VR-kit. I alla fall i jämförelse med Samsungs Gear VR som stod för 71,6 procent av alla sålda VR-headsets. De tillhör dock en billigare variant och kostar cirka 500 kronor. Totalt såldes 6,3 miljoner VR-kit 2016.

Läs även: Samsung Gear leder VR-racet 

Näst bäst såldes Sony Playstation VR, med en marknadsandel på 12,5 procent, och det är just Sonys variant som HTC och Facebook nu hoppas konkurrera med. Sony Playstation VR är fortfarande billigast av de tre och ligger ute till försäljning för runt 4 000 kronor i Sverige.

I juni gick Sony ut med att de hade sålt mer än 1 miljon VR-sets sedan lanseringen i oktober i fjol. 

Facebook som enbart skulle ha den sänkta prislappen på sina VR-glasögon i sex veckor har nu förlängt sin realisationsperiod. Om sänkningen har gett önskad effekt är ännu oklart.

Läs även: Svensk VR-teknik låter världen se Nordkorea


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post