Annons

Huggsexa i hungrig bransch – och nytt doldisbolag på väg mot börsen

Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Marianne Agazzi.
Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Marianne Agazzi. Foto: Di.
Kriget mellan börsaktuella Linas Matkasse och den tyska giganten Hellofresh tilltar på marknaden för digital mat. Vem går vinnande ur striden? I dagens avsnitt av Digitalpodden analyserar vi även doldisbolaget Regily som är på väg mot börsen med starka ägare i ryggen – om ingen stor mjukvarujätte ger sig in med ett bud. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den tyska giganten Hellofresh, som värderas till 120 miljarder kronor på börsen, avslöjar för första gången hur mycket de omsätter i Sverige och Danmark: 362 miljoner kronor. Redan nu har man gått om Linas Matkasse som marknadsledare, menar Norden-vd:n Kristian Hald, och prognostiserar en dubbelt så högt tillväxt som den svenska pionjären. Vi analyserar Linas Matkasses kommande notering, som innebär miljonregn över grundarna men en blygsam avkastning för storägaren Herkules.

Doldisbolaget Regily får in uppstickaren TIN Fonder och finansprofilen Erik Selin i ägarkretsen, inför en potentiell notering på First North. Bolaget har utvecklat en plattform som förenklar hur kunder registrerar sig på nätet, en lösning som potentiellt även skulle kunna intressera de stora mjukvarujättarna. Kan en aktör som Salesforce ge sig in med ett sista minuten-bud?

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer