Annons
Hyperloop Ones medgrundare Shervin Pishevar, vd:n Rob Lloyd och bolagets före detta andra grundare Brogan Bambrogan.

Hyperloop One tar in 440 miljoner – anställer Ubers tidigare finanschef

Fysisk träning ska ge starkare digitala samarbeten SPONSRAT AV Tata Consultancy Services

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hyperloop One tar in 440 miljoner – anställer Ubers tidigare finanschef

Hyperloop Ones medgrundare Shervin Pishevar, vd:n Rob Lloyd och bolagets före detta andra grundare Brogan Bambrogan.
Hyperloop Ones medgrundare Shervin Pishevar, vd:n Rob Lloyd och bolagets före detta andra grundare Brogan Bambrogan.
Det av Elon Musk inspirerade bolaget Hyperloop One har tagit in 440 miljoner kronor i konvertibla lån och anställt Ubers förre finanschef som rådgivare. Hyperloop Ones flygplanssnabba vakuum-tåg planeras att stå klara redan 2020. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett av världens största hamnbolag, DP World Group i Dubai, är största investerare när bolaget Hyperloop One tar in 440 miljoner kronor i konvertibel lånefinansiering. Samtidigt sätter sig DP World Groups vd Sultan Ahmed bin Sulayem i bolagets styrelse. Hyperloop One har därmed tagit in totalt 1,4 miljarder kronor (160 miljoner dollar) i kapital, skriver Bloomberg.

Bolaget Hyperloop jobbar på en teknik som ska använda magneter för att skapa en slags snabbtåg som svävar fram i vakuumtuber i samma hastigheter som dagens flygplan. Tekniken är inspirerad av en idé av Elon Musk, mannen bakom elbilsbolaget Tesla.

Att Hyperloop One nu tar in kapital av ett av världens största hamnbolag är av betydelse. Hyperloop One har som plan att ha sina tåg klara för godstransporter redan 2020 för att sedan följas av persontransporter ett år senare. Genom att få in DP World Group skapar möjligheten att få till betydande partnerskap för Hyperloop One.

Läs mer: Hyperloop-bolag vill utmana Sveriges snabbtåg

Bolagets vd Rob Lloyd, med en bakgrund från teknikbolaget Cisco, har lagt mycket energi på att hitta en ny finanschef och skapa strategiska partnerskap sedan han anslöt sig till bolaget i fjol. Hyperloop One som undersöker möjligheten att bygga en transportlösning i Sverige jobbar redan med bolag som det franska järnvägsbolaget SNCF och ingenjörsjätten Arup Group.

Nu står det klart att man anställer Ubers förre finanschef Brent Callinicos till rollen som strategisk rådgivare på heltid. Han har även en bakgrund som vice koncernchef, kassör och chefsrevisor på Google.

Foto:

Ubers förre finanschef Brent Callinicos blir Hyperloop Ones nya finanschef.

Uber och Hyperloop har Shervin Pishevar, från riskkapitalbolaget Sherpa Capital, som gemensam investerare. Pishevar är en av Hyperloops medgrundare och är en så kallad observatör i Ubers styrelse.

Som Di Digital tidigare rapporterat tampas bolaget med en juridisk tvist med före detta medarbetare som anklagar bolaget för allt från förtal till brottsligt förvaltande av egendom.

Läs mer: Såpoperan kring Hyperloop One fortsätter


Läs mer om Hyperloop: 

Så mycket skulle en svensk-finsk hyperloop kostaFoto:
Vill du komma till Arlanda på tre minuter eller till Helsingfors på under en halvtimme? Nu har Hyperloop One ett kostnadsförslag för att göra det möjligt.

Spektakulär stämning skakar Hyperloop One
Foto:

Transportbolaget Hyperloop One undersöker möjligheten att bygga en hyperloop i Sverige. Nu skakas bolaget av en uppseendeväckande stämning där allt från hängsnaror, överbetalda flickvänner och mobbning finns med.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post