Annons

IBM växlar upp AI-racet med MIT

Virginia Rometty är vd på IBM.
Virginia Rometty är vd på IBM. Foto: Joey Abrait.
Strävan bland techjättarna att få fram de bästa lösningarna med hjälp av artificiell intelligens växer i omfång. Nu startar IBM ett nytt AI-labb tillsammans med MIT.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

IBM kommer att inrätta ett labb för artificiell intelligens i samarbete med toppuniversitetet Massachusetts Institute of Technology, MIT.

IBM:s åtagande i satsningen involverar egna superdatorn Watson så väl som en investering på 240 miljoner dollar, motsvarande 1,9 miljarder kronor. Detta belopp kommer att plöjas ned under de närmaste tio åren.

Läs även: Superdatorn Watson imponerar på SXSW

Målet med partnerskapet och labbet är flera. De inkluderar allt ifrån utveckling av artificiell intelligens för hårdvara, mjukvara och algoritmer, så väl som dess applicering på ett antal industrier. Exempel som nämns är hälso- och sjukvård och cybersäkerhet.

Totalt kommer hundra forskare, professorer och studenter att jobba vid labbet, heter det i ett pressmeddelande.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer