Annons

IBS-hjälpen Tummy lab tar in nytt kapital

Tummy Labs grundare Anders Carling och Anders Elfving.
Tummy Labs grundare Anders Carling och Anders Elfving. Foto: privat
Göteborgsbolaget Tummy Lab har tagit fram ett digitalt hjälpmedel för personer med magbesvär. Nu tar bolaget in nytt kapital och siktar på att bli ett instrument inom vården.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mellan 10–15 procent av Sveriges befolkning lider av tarmbesvär, eller IBS. Göteborgsbolaget Tummy Lab vänder sig till just den kundgruppen med sitt digitala hjälpmedel. 

”Vi har byggt en lösning som kan genomlysa en persons matvanor, besvär och livsstil och göra det möjligt att identifiera tidigare dolda kopplingar. Det finns en enorm potential i att använda denna data även inom vården, inte minst vid IBS, säger Anders Elfving, vd och medgrundare av Tummy Lab, i ett meddelande.

Läs även: Från fotboll till magbesvär – här är Football Addicts-veteranens nya app

Nu tar bolaget in ytterligare 3 miljoner kronor av Chalmers Ventures, The Springfield Project samt ett antal svenska läkare. Med det nya kapitalet vill Tummy Lab anpassa sin digitala dagbok för användning inom vården.

The Springfield Project, som har lagt ner verksamheten när det gäller nyinvesteringar har fortsatt att investera i bolagen de redan är delägare i. Tummy Lab som grundades 2015 har tidigare haft en plats i Springfield Projects acceleratorprogram med en investering på 500 000 kronor. 

Enligt Anders Elfving har appen en potential att förbättra den kostnadseffektiva vården av denna målgrupp.

”Vårt mål är att bli en självklar del i vården av patienter med funktionella mag-tarmsjukdomar. Det finns hjälp att få för dessa patienter, och här tror vi att Tummy Lab kan göra mycket för att få vården att räcka till, säger Anders Elfving.

Tummy Lab var även ett av de startupbolag som tävlade i Di Startup Tour i Göteborg 2016. 

Läs även: Livräddare prisades vid Startup Tour i Göteborg

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer