Annons

Icas nätläkare öppnar kliniker – vid och i 80-tal butiker

Ica-ägda Apotek Hjärtat investerade stort i Min Doktor 2018.
Ica-ägda Apotek Hjärtat investerade stort i Min Doktor 2018.
Min Doktor expanderar nu ihop med sin delägare Ica-gruppen, ett upplägg som har fått kritik. Planen är att öppna ett 80-tal kliniker nära Ica-butiker och Apotek Hjärtat.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hittills har Min Doktor öppnat tolv mottagningar och under hösten väntas man öppna ytterligare åtta, rapporterar Market.

Mottagningarna ligger ofta i anslutning till Ica Maxi och Apotek Hjärtat.

”Ambitionen är att förenkla tillvaron för Ica-kunderna och givetvis övriga medborgare på orten. Nu kan de besöka kliniken, hämta eventuell medicin och handla mat på samma ställe”, säger Min Doktors affärsområdeschef Olof Fredricson till Market.

Upplägget har fått kritik eftersom läkare enligt svensk lag inte får äga Apotek.

Det motsatta skedde dock när Apotek Hjärtat, som ägs av Ica-gruppen, investerade 335 miljoner kronor i Min Doktor i september 2018.

Konkurrensverket gav dock klartecken till affären någon månad senare.

Läs mer: Icas köp av Min Doktor får hård kritik: ”Risk för ökade kostnader”

Min Doktors kliniker är bemannade av sjuksköterskor som kan kalla in läkare vid videolänk. På sikt vill Min Doktor öppna ett 80-tal kliniker runtom i landet.

”Klinikerna och den digitala tjänsten lever i symbios”, säger Olof Fredricson till Market.

På torsdagen kunde Ica visa upp stigande omsättningssiffror. Försäljningen i jämförbara butiker i Sverige steg med 3,7 procent i juli till 10,9 miljarder kronor.

De senaste tre månaderna har Icas aktie stigit cirka 20 procent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer