Annons

Influerare mot rekordår – och kreditoro på Klarna?

Di Digitals reportrar Julia V. Caesar och Johannes Karlsson.
Di Digitals reportrar Julia V. Caesar och Johannes Karlsson. Foto: Di.
Kommer Amazon köpa upp Airmee eller Budbee när de väl lanserar i Sverige, hur går det egentligen för influerarbranschen, och känner Klarna en oro över sitt växande miljardberg av obetalda fakturor? 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är några av ämnena i veckans avsnitt av Digitalpodden, med reportrarna Johannes Karlsson och Julia V. Caesar.

Många undrar när Amazon egentligen ska komma till Sverige – och det mesta pekar nu på att en lansering av en svenskspråkig sajt sker inom två år. Men experter menar att de redan omsätter över 1 miljard kronor här. Leveransbolag som Airmee och Budbee pekas nu ut som uppköpskandidater om e-handelsjätten vill ge sig djupare in i Norden.

Sveriges influerare tjänar miljonbelopp på betalda reklamsamarbeten på Youtube och Instagram. I år väntas branschen spränga 1 miljard i omsättning, men vilka är egentligen de enskilda profiler som tjänar bäst på sitt eget namn?

Samtidigt har Klarna fördubblat sina kreditförluster på ett år – och hittills i år har fakturor värda 1,2 miljarder kronor förblivit obetalda hos det snabbväxande kreditbolaget. Men enligt Digitals reportrar är det en kalkylerad risk som vd:n Sebastian Siemiatkowski tagit för att växa i utlandet. Än så länge lär det inte råda någon panikstämning på huvudkontoret vid Sveavägen i Stockholm.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer