Annons

Inkubatorn storsatsar på deeptech

Volumental, ett av deeptech-bolagen som Sting har coachat, använder 3D-scanning och AI för att matcha individer med skor.
Volumental, ett av deeptech-bolagen som Sting har coachat, använder 3D-scanning och AI för att matcha individer med skor. Foto: Aurora Horwood
Den Stockholmbaserade inkubatorn Sting släpper ett nytt program speciellt riktat mot deeptech-bolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sting lanserar programmet Sting Incubate Deeptech med målet att erbjuda ett särskilt stöd för nystartade deeptech-bolag, det vill säga företag som bygger på avancerade tekniker såsom AI, artificiell intelligens.

Programmet inkluderas i Stings ”Incubate program” som erbjuder rådgivning för nystartade bolag inom finansiering, affärs- och teamutveckling.

”Deeptech-bolagen utvecklar produkter som bygger på komplicerad teknik. Det tar mellan tre till fyra år att skapa en färdig prototyp och det innebär att de behöver större finansiella resurser och kräver specifika kompetenser”, säger Pär Hedberg, Stings vd. 

”Sådana bolag tar således större risker på marknaden på grund av dessa parametrar”, fortsätter han. 

Fyra till sex bolag från olika branscher ska tas in i programmet per år. 

Programmet vill fokusera på bolag från sektorer som kräver komplicerade tekniker såsom vård, energi och miljöteknik. De nystartade bolagen ska få stöd i upp till 30 månader.

För att skapa programmets innehåll har Sting arbetat tillsammans med KTH Innovation, Kungliga Tekniska Högskolans innovationsstöd för kommersialisering av ny teknik. 

Sting skapades 2002 och har hittills stöttat över 240 bolag såsom matsvinnappen Karma, bostadssajten Qasa och second hand e-butiken Sellpy.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer