Hoppa till innehållet

Inspärrad med exet och nakenchock – absurda situationer i krisen

Nakenchock, inspärrad med sitt ex och hemliga möten i lägenheter. Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz konstaterar att det uppstår en del absurda situationer i coronakrisens spår.

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.

Krisen har blivit vardag. Sömnlösa nätter för många som riskerar bli av med jobbet eller de som måste varsla sin personal. När börsen backar med över 3 procent en dag och det knappt ger en axelryckning. I veckan blev det plötsligt tystare efter veckor av livade diskussioner. Riskerna för ekonomin och den allmänna hälsan börjar vägas mot riskerna med det nya viruset. Nätpsykologerna ser redan en anstormning av nya patienter.

Flygskammen har ersatts av coronaskam. De som nu väljer att resa norrut eller fortsätta festa vågar knappast skryta om det i sociala medier.

Samtidigt ljus i mörkret. Allt fler kreativa lösningar och initiativ. Affärerna verkar ta fart igen och rundor strömmar åter in till vår tipslåda. Budbolagen och vissa näthandlare har rena rama julafton.

Läs mer: Buden ser rusning i coronakrisen: ”Som julhandeln”

Läs mer: Nätmodehandlaren ser urstark tillväxt under krisen 

Vi behöver skratta mer än någonsin. Och den absurda situationen ger upphov till mycket humor. Vissa nyheter är svåra att veta om de är ett 1 april-skämt eller inte. Hemarbetet ger upphov till komiska situationer. Som när Digicares grundare Max Flodén ska ha råkat gå naken i bakgrunden in i flickvännens videomöte. 

Karin Nygårds på caféet Ritorno i Stockholm innan hon tvingades karantäna.
Karin Nygårds på caféet Ritorno i Stockholm innan hon tvingades karantäna.Foto: Jesper Frisk

Föräldrafällan – corona-versionen

I onsdags kunde man läsa om hur en lärarinna tvingas karantäna ihop med sin ex-man trots att de separerat 6 år tidigare. Vi noterar att det är edtech-profilen Karin Nygårds som bland annat driver satsningar för att barn ska lära sig programmera. Hennes ex-man fastnade i hennes lägenhet sedan han gjort en akututryckning då hon svimmat i sviterna av förmodad coronasmitta. Gladast är nog den 6-åriga dottern, men som samtidigt är något förbryllad av föräldrarnas olika inställning till bland annat skärmtid.

Paret blev också starkt påminda om varför de gått skilda vägar. Ex-maken Tobbe Olsson har starkt träningsfokus och går upp tidigt för att yoga. Medan Karin Nygårds mest vill äta glass. ”'Kan du inte köpa glass åt mig', frågade jag Tobbe. Då kom han hem med en sockerfri glass. Jag tänkte mig ett sexpack dunderglass”, säger hon till Aftonbladet. 

Om du ser en världsstjärna i trapphuset kanske den ska på ett hemligt möte.
Om du ser en världsstjärna i trapphuset kanske den ska på ett hemligt möte.Foto: Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg/TT

Topphemliga möten i lägenheter

I tider med stränga direktiv med social distansering och påbud om videomöten gäller det att bli kreativ. Samtidigt som turisterna viker så faller uthyrningarna via Airbnb. Vi har dock nåtts av ryktet att det nu är en trend bland storbolag att hyra lägenheter för möten.

För att undvika risken för corona-skam ska till exempel en telekomjätte stämt träff med ett av sina ansikten utåt i en våning på Södermalm.

Nördarnas revansch

När allt fler håller sig hemma ökar spelandet enormt. Som gammal gamer kan jag förstå att man nu hellre vill fly in i en fantasivärld. Enligt plattformen Steam har spelandet ökat med 35 procent den senaste månaden. Många dataspelsaktier har också rusat på börsen.

Pandemin blev alltså en riktig l00t för Paradox-vd:n Ebba Ljungerud som nu anställer 200 personer. Svenska Avalanche Studios rekryterar ett hundratal och vi har hört att fler spelbolag massrekryterar.

Läs mer: Spelbolaget anställer 200 – mitt i coronakrisen

Affärsängeln Dan Castillo stärker kampen mot corona.
Affärsängeln Dan Castillo stärker kampen mot corona.

Näringslivets nya hjältar

Det regnar av goda insatser från näringslivsprofiler just nu för att hjälpa vården.   Finansprofilerna Sven Hagströmer och John Hedberg ringde runt till vänner och fick snabbt ihop 15 miljoner kronor för att köpa in skyddsmasker och test-kit. Mojang-grundaren Carl Manneh och Embark Studios Patrick Söderlund har nu dragit igång projektet Conquer för att hjälpa till med bland annat skyddsutrustning.

Pizzakungen som fick samvete

Dan Castillo grundade bland annat Onlinepizza och sadlade sedan om till investerare. Som så många andra såg han möjligheter att tjäna en hacka i kaoset och betta mot börsen. Men efter ett tag ska det inte ha varit lika kul och han har nu lagt om fokus till hjälpinsatser. Dan Castillo har nu dragit igång en stiftelse som jagar bristmaterial genom inköp eller omställning av produktion.

Läs mer: Började blanka aktier i coronakrisen – sedan blev grundaren av Onlinepizza vårdens bästa vän 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera