Annons

Inspärrad med exet och nakenchock – absurda situationer i krisen

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Nakenchock, inspärrad med sitt ex och hemliga möten i lägenheter. Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz konstaterar att det uppstår en del absurda situationer i coronakrisens spår.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Krisen har blivit vardag. Sömnlösa nätter för många som riskerar bli av med jobbet eller de som måste varsla sin personal. När börsen backar med över 3 procent en dag och det knappt ger en axelryckning. I veckan blev det plötsligt tystare efter veckor av livade diskussioner. Riskerna för ekonomin och den allmänna hälsan börjar vägas mot riskerna med det nya viruset. Nätpsykologerna ser redan en anstormning av nya patienter.

Flygskammen har ersatts av coronaskam. De som nu väljer att resa norrut eller fortsätta festa vågar knappast skryta om det i sociala medier.

Samtidigt ljus i mörkret. Allt fler kreativa lösningar och initiativ. Affärerna verkar ta fart igen och rundor strömmar åter in till vår tipslåda. Budbolagen och vissa näthandlare har rena rama julafton.

Läs mer: Buden ser rusning i coronakrisen: ”Som julhandeln”

Läs mer: Nätmodehandlaren ser urstark tillväxt under krisen 

Vi behöver skratta mer än någonsin. Och den absurda situationen ger upphov till mycket humor. Vissa nyheter är svåra att veta om de är ett 1 april-skämt eller inte. Hemarbetet ger upphov till komiska situationer. Som när Digicares grundare Max Flodén ska ha råkat gå naken i bakgrunden in i flickvännens videomöte. 

Karin Nygårds på caféet Ritorno i Stockholm innan hon tvingades karantäna.
Karin Nygårds på caféet Ritorno i Stockholm innan hon tvingades karantäna. Foto: Jesper Frisk

Föräldrafällan – corona-versionen

I onsdags kunde man läsa om hur en lärarinna tvingas karantäna ihop med sin ex-man trots att de separerat 6 år tidigare. Vi noterar att det är edtech-profilen Karin Nygårds som bland annat driver satsningar för att barn ska lära sig programmera. Hennes ex-man fastnade i hennes lägenhet sedan han gjort en akututryckning då hon svimmat i sviterna av förmodad coronasmitta. Gladast är nog den 6-åriga dottern, men som samtidigt är något förbryllad av föräldrarnas olika inställning till bland annat skärmtid.

Paret blev också starkt påminda om varför de gått skilda vägar. Ex-maken Tobbe Olsson har starkt träningsfokus och går upp tidigt för att yoga. Medan Karin Nygårds mest vill äta glass. ”'Kan du inte köpa glass åt mig', frågade jag Tobbe. Då kom han hem med en sockerfri glass. Jag tänkte mig ett sexpack dunderglass”, säger hon till Aftonbladet. 

Om du ser en världsstjärna i trapphuset kanske den ska på ett hemligt möte.
Om du ser en världsstjärna i trapphuset kanske den ska på ett hemligt möte. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg/TT

Topphemliga möten i lägenheter

I tider med stränga direktiv med social distansering och påbud om videomöten gäller det att bli kreativ. Samtidigt som turisterna viker så faller uthyrningarna via Airbnb. Vi har dock nåtts av ryktet att det nu är en trend bland storbolag att hyra lägenheter för möten.

För att undvika risken för corona-skam ska till exempel en telekomjätte stämt träff med ett av sina ansikten utåt i en våning på Södermalm.

Nördarnas revansch

När allt fler håller sig hemma ökar spelandet enormt. Som gammal gamer kan jag förstå att man nu hellre vill fly in i en fantasivärld. Enligt plattformen Steam har spelandet ökat med 35 procent den senaste månaden. Många dataspelsaktier har också rusat på börsen.

Pandemin blev alltså en riktig l00t för Paradox-vd:n Ebba Ljungerud som nu anställer 200 personer. Svenska Avalanche Studios rekryterar ett hundratal och vi har hört att fler spelbolag massrekryterar.

Läs mer: Spelbolaget anställer 200 – mitt i coronakrisen

Affärsängeln Dan Castillo stärker kampen mot corona.
Affärsängeln Dan Castillo stärker kampen mot corona.

Näringslivets nya hjältar

Det regnar av goda insatser från näringslivsprofiler just nu för att hjälpa vården.   Finansprofilerna Sven Hagströmer och John Hedberg ringde runt till vänner och fick snabbt ihop 15 miljoner kronor för att köpa in skyddsmasker och test-kit. Mojang-grundaren Carl Manneh och Embark Studios Patrick Söderlund har nu dragit igång projektet Conquer för att hjälpa till med bland annat skyddsutrustning.

Pizzakungen som fick samvete

Dan Castillo grundade bland annat Onlinepizza och sadlade sedan om till investerare. Som så många andra såg han möjligheter att tjäna en hacka i kaoset och betta mot börsen. Men efter ett tag ska det inte ha varit lika kul och han har nu lagt om fokus till hjälpinsatser. Dan Castillo har nu dragit igång en stiftelse som jagar bristmaterial genom inköp eller omställning av produktion.

Läs mer: Började blanka aktier i coronakrisen – sedan blev grundaren av Onlinepizza vårdens bästa vän 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer