Annons

Investerare ger upp om träningsappen Vint

Vint har varit en av de hetaste svenska aktörerna inom peer-to-peer. Nu är bolaget i blåsväder.
Vint har varit en av de hetaste svenska aktörerna inom peer-to-peer. Nu är bolaget i blåsväder. Foto: Filip Erlind
Det går kärvt för den tidigare heta träningsappen Vint. Nu tvingas bolaget sparka anställda, samtidigt som en investerare redan i vintras skrev av värdet på sitt innehav i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Träningsappen Vint är ett av de senaste årens hetaste svenska startupbolag. Men efter en påfrestande USA-lansering går bolaget på knäna.

Di Digital erfar att investeringsbolaget GP Bullhound, som tidigare investerat i Vint via sin fond Sidecar III, redan i vintras skrev av värdet på sitt innehav i träningstjänsten eftersom det gick för dåligt. 

Bolaget befinner sig i en ansträngd ekonomisk situation efter att ha misslyckats med att ta in kapital.

Enligt ytterligare uppgifter till Di Digital har Vint nyligen tvingats göra sig av med merparten av sina anställda. Bolaget befinner sig i en ansträngd ekonomisk situation efter att ha misslyckats med att ta in kapital från en investerare man haft en långt gången process med.

Vints vd Louise Fritjofsson bekräftar uppgifterna via mejl.

”Vi har beslutat oss för att dra ned på antalet anställda - det har tagit längre tid än beräknat att hitta en "product market fit" och den största anledningen till detta är den komplicerade naturen av att bygga en peer-to-peer marknadsplats”, skriver hon.

Hon bekräftar också att en investeringsrunda inte gått som planerat.

”Förra veckan tackade vi nej till investering från en aktör i fitness-branchen på grund av svårigheter att komma överens om villkoren för investeringen. Som alltid när det kommer till finansiering finns det inte en rak väg och heller inte några enkla svar på varför eller varför inte vissa rundor landar olika snabbt eller långsamt”, skriver hon.

Hon tillägger dock att Vint under sommaren tagit in pengar från såddinvesteraren 500 startups och deras nya Distrofund, som investerar i bolag som passerat såddfasen.

Läs mer: Hajpade inkubatorn 500 Startups tar sikte på Norden

I vintras valde en av bolagets tre grundare, Leo Giertz, att lämna Vint.


Fakta Vint

Grundades: 2014

Vad: En peer-to-peer-marknadsplats som kopplar ihop personliga tränare med träningssugna. Tidsbokning och betalning sker genom appen, och Vint tar en procentandel av transaktionen.

Investerare: Creandum och DN Capital investerade 1,8 miljoner dollar i bolaget i januari 2014. Bland investerarna finns även GP Bullhounds fond Sidecar III samt affärsängeln David Giampaolo, grundare till gymkedjan 24 Hour Fitness. 2015 tog Vint in en investering från 500 Startups.

Läs mer: Här är de 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

Läs mer: Kvinnliga affärsänglar - här är dom

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies