Annons

IOT-bolaget Plejd tar in 24 miljoner

Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.
Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.
IOT-bolaget Plejd tar in närmare 24 miljoner kronor i nytt kapital. Bolagets aktie sjönk med 9 procent på fredagsmorgonen innan den handelsstoppades.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbaserade Plejd är ett teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Sedan starten 2012 har omsättningen stadigt ökat till 12,4 miljoner kronor i fjol men samtidigt har förlusten ökat. Under 2016 gjorde bolaget ett negativt resultat på närmare 4,8 Mkr.

Nu tar bolaget in drygt 17 miljoner kronor i en företrädesemission. Teckningsvillkoren är satta till 1:5, där fem befintliga aktier ger rätt till teckning av en ny aktie. Bolaget gör även en riktad emission som omfattar 0,4 miljoner aktier motsvarande 6,5 Mkr. Totalt uppgår emissionerna till närmare 24 Mkr, skriver Direkt.

Teckningskursen i båda emissionerna uppgår till 15 kronor per aktie.

Innan nyheten kom ut sjönk Plejds aktie på Aktietorget med 9 procent till ett värde av 17:20 kronor. Aktien handelsstoppades klockan 10:01 på fredagsförmiddagen men återupptogs klockan 12 på fredagen.

När Plejd börsintroducerades i april i fjol steg bolagets aktie från 6,35 kronor till strax över 12 kronor på en halvtimme.

Läs även: IOT-bolaget Plejd rusar i börsdebuten 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer