Annons

Isabella Löwengrip investerar i stamcellsbolag

Isabella Löwengrip är medgrundare och delägare i den digitala acceleratorn Nordic Tech House.
Isabella Löwengrip är medgrundare och delägare i den digitala acceleratorn Nordic Tech House. Foto: Jesper Frisk
Isabella Löwengrip går in i stamcellsbolaget Nextcell Pharma via sin accelerator Nordic Tech House.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stamcellsbolaget Nextcell Pharma får in Nordic Tech House som investerare i samband med ett tvåårigt samarbetsavtal. Genom avtalet kommer Nordic Tech House att ansvara för Nextcell Pharmas digitala närvaro, bland annat genom att Isabella Löwengrip i sin roll som influencer och entreprenör ska bidra med ökad medvetenhet om stamceller och familjesparande av stamceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Jag ser det som ett privilegium att arbeta tillsammans med Sveriges ledande stamcellsbolag och använda mina kanaler för att informera kvinnor om möjligheten att spara sitt barns stamceller från födelsen”, säger Isabella Löwengrip, medgrundare och delägare in Nordic Tech House, enligt pressmeddelandet.

Läs mer: Löwengrip om Natural Cycles: ”Jag hoppas kvinnor inte skräms upp” 

"Jag når ut till 400 000 småbarnsföräldrar i veckan så jag vet att det finns många föräldrar som vill maximera möjligheterna att ge sina barn en god hälsa livet ut. Detta är varför jag har valt att investera i NXTCL och Cellaviva”. 

Nordic Tech House kommer att tilldelas aktier för 2 miljoner kronor i Nextcell Pharma. Genom en lock up-klausul förbinder sig Nordic Tech House att inte avyttra aktierna under avtalstiden.

Läs mer: Förslag: Vässade vapen mot smygreklam på nätet

Nextcell Pharma är noterade på Aktietorget. Vid 10.30-tiden på onsdagen hade aktien stigit 8,5 procent.

Stamcellerna som sparas tas från det nyfödda barnets navelsträng – en tjänst som i dag endast erbjuds av privata aktörer som Cellaviva. Enligt bolaget är det möjligt att stamcellerna kan bli användbara i framtiden för att bota allvarliga sjukdomar som exempelvis leukemi. Men till det har forskningen en lång bit kvar och användningsområdet för den här typen av stamceller är i dag ytterst begränsat, varnar sjukvården.

"Jag tror att det här är ett reklamtrick. Det upplever jag för i dag ser vi ingen användning av att spara för privat bruk. Det är en affärsidé, ett geschäft. Europarådet har gett ut en broschyr med information till föräldrarna och avråder bestämt från att samla privat. Det finns inga vetenskapliga underlag för att samla", har Anders Fasth, professor i barnimmunologi och medicinskt ansvarig på nationella navelsträngsblodbanken, tidigare sagt till SVT.

 

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies