Annons

It-profilernas fond investerar i säkerhetsbolag

Monterros grundare Thomas Bill, Peter Larsson och Lars Sveder.
Monterros grundare Thomas Bill, Peter Larsson och Lars Sveder. Foto: Jack Mikrut
Det svenska riskkapitalbolaget Monterro investerar omkring 100 miljoner kronor i säkerhetsbolaget Specops. ”Specops har en djup expertis inom lösenord och autentisering”, säger Monterros grundare Thomas Bill.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I januari kunde Di Digital berätta att riskkapitalbolaget Monterro fyllt på en ny fond med 2,5 miljarder kronor. Monterro gör uteslutande investeringar i nordiska mjukvarubolag som fokuserar på företagsmarknaden. 

Monterro har nu blivit majoritetsägare i Specops Software för att accelerera bolagets expansion. Riskkapitalbolaget betalar mer än 100 miljoner kronor för aktierna.

Specops grundades 2001 och arbetar med molnbaserade lösningar kring lösenord och autentisering. Bolaget har i dag över 2 000 kunder i mer än 50 länder, enligt egen utsago.

”Specops har en stor kundbas i Europa och i USA och vi ser fram emot att stödja dem i tillväxtresan”, säger Thomas Bill. 

Under sitt senaste räkenskapsår, som var brutet och avslutades i augusti 2018, omsatte Specops-koncernen knappt 53,5 Mkr och noterade en rörelseförlust på 3,8 Mkr.

Thomas Bill drog igång Monterro under 2012 tillsammans med Peter Larsson och Lars Sveder. Finansmännen Carl Rosvall och Martin Bjäringer tillhör också Monterros grundare. 

Thomas Bill och Peter Larsson var med och etablerade Protect Data i USA, som 2006 såldes till det israeliska säkerhetsföretaget Checkpoint för 4,3 miljarder kronor. De var även involverade när det svenska it-bolaget Episerver köptes av IK Investment Partners för cirka 650 miljoner kronor 2010. 

Läs mer: It-profilernas Monterro stänger ny miljardfond 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer