Annons

It-profilernas offensiva uppköp – siktar på miljardomsättning

Axis grundare Martin Gren och Qliks tidigare vd Lars Björk.
Axis grundare Martin Gren och Qliks tidigare vd Lars Björk.
Det skånska it-bolaget Tretton37 köps loss och de nya ägarna siktar på internationell expansion – och miljardomsättning inom några år. Bakom köpet står bland annat Axis grundare Martin Gren och Qliktechs tidigare vd Lars Björk.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

It-bolaget Tretton37 grundades 2010 av Deniz Yildirim och två kollegor (se faktaruta). Med åren har företaget vuxit kraftigt. I dag har de fyra kontor i Sverige, inklusive huvudkontoret i Lund med cirka 80 medarbetare och ett kontor med närmare 20 medarbetare i Helsingborg. Dessutom öppnade ett kontor i Slovenien för två år sedan och där jobbar i dag ett 20-tal personer.

Under fjolåret landade koncernens omsättning på 208 miljoner kronor. Vinsten före skatt blev 7,4 miljoner.

Hittills har bolaget ägts av 1337works, ett investeringsbolag som bygger nya företag inom mjukvarusektorn. Vinsterna från it-konsultverksamheten i Tretton37 har därför använts till nya projekt, men ska i framtiden gå till internationell expansion.

”Vi har varit en startup som vuxit och haft en tillväxt på över 25 procent i genomsnitt de senaste 3-4 åren, så det är ett helt annat bolag i dag. Tidigare har kassaflödet investerats i startups, men nu behövs en renodling och ny strategi för att säkerställa en hållbar tillväxt”, förklarar Deniz Yildirim som är med och köper loss it-konsultverksamheten för att låta den expandera på egen hand.

Det är två individer som jag ser upp till och som har skapat fantastiska internationella, kunskapsdrivna bolag

Två framgångsrika skånska it-profiler går också in som delägare i det friköpta bolaget: Axisgrundaren Martin Gren och den tidigare koncernchefen för Qliktech, Lars Björk som även tar plats i styrelsen för Tretton37.

Läs mer: Axis-grundaren om krisen: ”Rätt läge att investera”

De har sedan några år tillbaka haft ett symboliskt ägande i bolaget för att få insyn i verksamheten, men kommer efter affären att tillsammans äga cirka 15 procent av Tretton37.

”Det är två individer som jag ser upp till och som har skapat fantastiska internationella, kunskapsdrivna bolag. Jag hade inte kunnat önska mig bättre partner”, säger Deniz Yildirim, som själv äger 75 procent medan resterande tio procent ägs av personer i ledningsgruppen.

Nu är siktet inställt på internationell expansion, där förhoppningen är att kunna rida på den pågående digitaliseringsvågen inom många områden. Målet är att nå en miljardomsättning inom 5-7 år. En förutsättning för att lyckas med det är den interna kulturen, något som varit viktiga framgångsfaktorer för både Axis och Qliktech.

Lars Björk har följt utvecklingen i Tretton37 i flera års tid, bland annat som köpare av deras IT-konsulttjänster under åren på Qliktech.

Vi gör aktiviteter för att förändra bilden av utvecklaryrket och synliggöra kvinnliga förebilder

”Jag har känt Deniz i ett antal år. Vi fungerar väldigt bra ihop och jag är imponerad av vad han lyckats bygga sedan han kom till Sverige för ungefär 20 år sedan. Bolaget har ett väldigt gott namn. Vi använde dem en del på Qlik och de har varit duktiga på att bygga kultur, vilket jag ser som en viktig tillgång i ett tillväxtbolag. Här finns en möjlighet att bygga en större spelare, så jag har klivit in i styrelsen och hjälper gärna till med min erfarenhet”, säger Lars Björk på telefon från Philadelphia i USA där han numera bor.

”Alla bolag har en kultur, stora som små. Surfar du in på deras hemsidor så har de sina värderingar där, men på vilket sätt lever de upp till de värderingarna? En av våra framgångsfaktorer är att vi har kunnat utveckla vår kultur i takt med bolagets utveckling, eftersom man inte kan förvänta sig att det är samma kultur på ett 200-mannabolag som i ett tiomannabolag”, säger Deniz Yildirim.

Han nämner den ojämna könsfördelningen i it-branschen som en av utmaningarna. I dagsläget är omkring 15 procent av de anställda i bolaget och 20 procent i ledningsgruppen kvinnor, en siffra som Tretton37 försöker höja genom att bredda rekryteringen.

”Vi gör aktiviteter för att förändra bilden av utvecklaryrket och synliggöra kvinnliga förebilder inom mjukvaruindustrin. Bland annat brukar många av våra kvinnliga kollegor tala på skolor om hur det är att arbeta som utvecklare. Vi har även kvinnliga talare på konferenser för att skapa förebilder och stöttar olika nätverk för kvinnliga utvecklare.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer