Annons

Izettle-grundarens öppna brev: "I dag är en stor dag"

Izettles medgrundare Jacob de Geer
Izettles medgrundare Jacob de Geer Foto: Amanda Lindgren
I går kväll blev det klart: Paypal köper Izettle. Medgrundaren Jacob de Geer skriver nu ett öppet brev om affären och sina känslor inför den.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det blev ingen rekordnotering på Stockholmsbörsen för Izettle. I stället gjorde man upp med amerikanska jätten Paypal i en affär på 19 miljarder kronor.

Läs mer: Affären klar: Paypal köper svenska Izettle 

Nu skriver Izettles grundare Jacob de Geer om affären i ett öppet brev.

Bland annat hyllar han de 500 anställda, de tidiga investerarna och såklart sin medgrundare Magnus Nilsson. 

Enligt Jacob de Geer har Izettle hela tiden planerat för en notering men att Paypal visade intresse för att köpa sent i processen och att planerna därför ändrades. ”Möjligheten att bli en del av Paypal var för bra för att säga nej till”, skriver han.

Läs mer: Mästerligt dubbelspel av Izettles ägare 

Jacob de Geer skriver också att det inte är en liten sak att nu gå ihop med Paypal men att man har samma syn på sina kunder. Nu är målet att tillsammans för att skala upp Izettle för att bli Paypals huvudsakliga betallösning för mindre bolag. "Jag kunde inte be om ett mer spännande nästa steg”, skriver han.

Izettlegrundaren passar också på att hylla Stockholm och Sverige som en mycket bra grogrund för företaget. Enligt brevet är han stolt över att Izettle nu blivit en av tech-giganterna från Sverige.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer