Hoppa till innehållet

Izettle tar in kapital – värderas till 4,3 miljarder

Betalbolaget Izettle tar in 132 miljoner kronor av befintliga och nya ägare. Investeringen görs till samma villkor som när bolaget tog in drygt en halv miljard kronor 2015.

Izettles vd och ena grundare Jacob De Geer.
Izettles vd och ena grundare Jacob De Geer.Bild: Jesper Frisk

Under sommaren 2015 tog svenska Izettle (NTL), som utvecklar en kortbetalningstjänst för småföretagare, in 60 miljoner euro av befintliga ägare och Intel Capital och Zouk Capital. 

Nu tar Izettle in 132 miljoner kronor av befintliga ägare, bland andra Northzone, Creandum, Index Ventures och SEB Private Equity, och av de nya delägarna MCI Tech Ventures och Ernströmsgruppen, enligt handlingar hos Bolagsverket. Breakit var först att rapportera om det nya kapitalet.

”Vi har inga kommentarer i nuläget”, säger Izettles marknadschef Johan Bendz när Di Digital når honom i telefon.

Izettle emitterar D-aktier till samma pris som under sin senaste finansieringsrunda, vilket ger en värdering på 4,3 miljarder kronor med det nya kapitalet inräknat.

Läs även: Izettle dras med 300 miljoner i förluster

Med det senaste kapitalttillskottet har Izettle hittills tagit in drygt 1,5 miljarder kronor i externt kapital. Samtidigt omsatte bolaget 348 Mkr under 2015 med en förlust på 295 Mkr.

Samtidigt emitterar Izettle ordinarie aktier för 28 Mkr till ägarna av Intelligent Pos, ett brittiskt bolag som man förvärvade i mitten på 2016.

Läs även: Izettle köper brittiskt kassabolag

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera