Annons

Izettles vd: "Det här är det bästa som någonsin kunde hända"

Izettle vd och medgrundare Jacob de Geer
Izettle vd och medgrundare Jacob de Geer Foto: Amanda Lindgren
Under torsdagen blev det klart att jätten Paypal köper det svenska techbolaget Izettle. ”Vi var väldigt nära en börsnotering", säger bolagets vd Jacob de Geer till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska betalraketen Izettle säljs till amerikanska Paypal i en affär värd 19,2 miljarder kronor. Affären blev helt klar under torsdagen, och bolagets medgrundare och vd Jacob de Geer har haft ett hektiskt senaste dygn.

”Vi var väldigt nära en börsnotering, men valde den här vägen eftersom att vi är genuint övertygande om att det är det bästa som någonsin kunde hända för Izettle. Det här är också viktigt för mig personligen, jag har levt och sovit med det här bolaget på näthinnan under de senaste åtta åren”, säger Jacob de Geer till Di Digital.

Paypals digitala betalningsplattform finns i dagsläget på över 200 marknader i världen, med 19 miljoner anslutna handlare. I jämförelse har Izettle just nu närvaro i 12 länder i Europa och Sydamerika, till största delen genom försäljning av sin fysiska betaldosa, med ungefär 550 000 handlare som kunder.

”Med tanke på Paypals storlek ser vi det här som ett sätt att ge Izettle superkrafter, i jämförelse med börsnoteringen, inför den fortsatta resan. Det här är en fantastisk möjlighet för mig och Izettle att nå våra visioner ännu snabbare”, säger Jacob de Geer.

Izettle ska verka som en integrerad del av Paypals tjänsteutbud till handlare, men behålla sitt varumärke och namn. Techraketen kommer fortsatt ha sin bas i Stockholm.

”Vi borde vara stolta och patriotiska över att Sverige har en fantasisk scen för techbolag. Men nu kommer vi samtidigt närmare San Francisco och några av de största bolagen i världen, vilket öppnar upp massiva möjligheter för Izettle. Det är en fantastisk tillgång och jag är spänd inför fortsättningen”, säger Jacob de Geer, som fortsatt kommer stanna kvar som chef för Izettle när de slukas av Paypal under tredje kvartalet 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies