Annons

Jack Ma har sålt Alibaba-aktier för 75 miljarder kronor

Alibabas grundare Jack Ma är en av världens rikaste personer.
Alibabas grundare Jack Ma är en av världens rikaste personer. Foto: Thibault Camus.
Jack Ma, grundare till e-handelsjätten Alibaba, har minskat sin ägarandel i bolaget från 6,2 procent till 4,8 procent under det senaste året.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det rapporterar Reuters med hänvisning till uppgifter från bolaget.

Bolaget anger inte till vilket pris försäljningarna skett men sett till nuvarande kurs har Jack Ma sålt aktier för 8,2 miljarder dollar, motsvarande över 75 miljarder kronor.

Under den senaste tolvmånadersperioden har Alibaba-aktien stigit med över 50 procent på New York-börsen.

Försäljningen kommer sedan Jack Ma klivit av sin roll i ledningen för bolaget för att istället ägna sig åt filantropi. 

Medgrundaren och vice ordföranden Joseph Tsai har under samma tid också avyttrat aktier och minskat sin ägarandel från 2,2 till 1,6 procent. Den försålda andelen var i det fallet värd cirka 3,3 miljarder dollar, motsvarande drygt 30 miljarder kronor.

Rättelse: Jack Mas ägarandel för ett år sedan var 6,2 procent, inget annat, och han har därmed sålt Alibaba-aktier för motsvarande 75 miljarder kronor – inte 88 miljarder kronor som först angavs i texten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer