Annons

Jackpot för grundarna när Playtech köper Quickspin

Quickspins grundare Joachim Timmermans, Daniel Lindberg och Mats Westerlund.
Quickspins grundare Joachim Timmermans, Daniel Lindberg och Mats Westerlund. Foto: Quickspin
Quickspins tre svenska grundare tar hem storvinsten när de säljer sitt spelbolag till brittiska Playtech. Playtech betalar inledningsvis 225 miljoner kronor i en affär som kan värderas till 470 Mkr.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Quickspin utvecklar och levererar videoslots åt onlinespel. Bolaget är leverantör till bland annat Unibet, Betsson, Mr Green och Vera&John.

Nu köps hela bolaget av Playtech, som är noterat på Londonbörsen.

Det brittiska spelbolaget ger som en första utbetalning 225 miljoner kronor för 100 procent av aktierna i Quickspin justerat för nettokassan på skuldfri basis.

Ska man nå världsherravälde behöver man nå viss storlek

Därefter har köpeskillingen potential att stiga med ytterligare 245 Mkr (26 miljoner euro) beroende på hur rörelseresultatet före avskrivningar utvecklas under 2017 och 2018.

Affären är jackpot för Quickspins tre grundare: vd Daniel Lindberg, Joachim Timmermans och Mats Westerlund. De äger idag bolaget ihop med en rad passiva investerare, enligt vd:n som inte vill gå in på fler detaljer än så.

”Det här är roligt för oss och roligt för Quickspin. Vi är verksamma i en komplex bransch och ska man nå världsherravälde, vilket är vår ambition, behöver man nå viss storlek. Playtech är en börsjätte med 5 500 anställda”, säger vd Daniel Lindberg.

Grundarna sitter idag på ledande positioner inom bolaget. De har alla åtagit sig att stanna kvar inom verksamheten tre år efter slutförande av affär.

Stockholmsbaserade Quickspins portfölj består idag av 20 spel som man distribuerar till fler än 40 kunder, varav vissa även finns i utlandet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer