Annons

Jacob de Geer invald i Sweden Startup Hall of Fame

Jacob de Geer är grundare av Izettle, som tidigare i år förvärvades av Paypal för 19 miljarder kronor.
Jacob de Geer är grundare av Izettle, som tidigare i år förvärvades av Paypal för 19 miljarder kronor. Foto: Oskar Omne, Evelina Carborn
Jacob de Geer är invald i Sweden Startup Hall of Fame. Som grundare av fintechbolaget Izettle blir han den sjätte personen att hamna på Sup46:s vägg med Sveriges största startupstjärnor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Izettle har länge varit ett av Sveriges hetaste fintechbolag. Bolaget grundades 2010 av Jacob de Geer och Magnus Nilsson, efter att Jacob de Geer fick idén när hans fru var i behov av en flexibel och billigare betalningslösning. 

Nu väljs Jacob de Geer in i startupcommunityt SUP46:s Sweden Startup Hall of Fame. 

Han är den sjätte personen i den stjärntäta skaran som hittills består av Daniel Ek, grundare av Spotify, Niklas Zennström, som har grundat Skype och Atomico, affärsängeln Jane Walerud, King-grundaren Sebastian Knutsson samt Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski. 

”Jag är otroligt hedrad att få göra Niklas, Daniel, Jane och alla de tidigare pristagarna sällskap. Men om jag personligen har uppnått något så är det enbart på grund av mina fantastiska kollegor. Jag vill tacka min medgrundare Magnus Nilsson, och våra anställda runt om i världen som fortsätter att ta Izettle till nya höjder. Och inte minst alla handlare som sedan 2010 har gett oss förtroendet att förverkliga en stor vision”, säger Jacob de Geer i ett meddelande till Di Digital.

Läs även: Izettle-grundarna blir it-miljardärer på affären 

Izettle har sedan starten tagit in cirka 2,8 miljarder i riskkapital, enligt Nordic Tech List, av bland andra Northzone och Index Ventures. I våras förvärvades bolaget av Paypal för drygt 19 miljarder kronor. 

”Jacob de Geer är en sann förebild som har byggt sitt bolag från grunden och med hög arbetsmoral. Han har visat startup-communityt vad det betyder att nå sina mål och han har inspirerat andra att tänka utanför ramarna”, säger Sup46:s vd Samir El-Sabini i sin motivering och fortsätter:

”Från att ha varit ett litet startupbolag har Izettle i dag växt till ett av de mest framgångsrika svenska startupbolagen genom tiderna. Vi är därför hedrade att välja in Jacob de Geer till det här årets Swedish Startup Hall of Fame.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer