Annons

Japansk advokat har sålt bitcoin för 3,3 miljarder

Nobuaki Kobayashi har sedan slutet av september sålt bitcoin för omkring 3,3 miljarder kronor.
Nobuaki Kobayashi har sedan slutet av september sålt bitcoin för omkring 3,3 miljarder kronor. Foto: Amanda Lindgren
Sedan slutet av september har Nobuaki Kobayashi, som förvaltar bitcoinbörsen Mt Gox konkursbo, sålt bitcoin och bitcoin cash för omkring 3,3 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i början av 2014 som den japanska bitcoinbörsen Mt Gox gick i konkurs efter att 850 000 bitcoin gått upp i rök. 200 000 av dessa har dock återfunnits efter konkursen. 

På onsdagen meddelade advokaten och konkursförvaltaren Nobuaki Kobayashi att han sålt bitcoin och bitcoin cash för omkring 400 miljoner dollar, motsvarande 3,3 miljarder kronor, sedan slutet av september. Det rapporterar Bloomberg. 

Enligt Bloomberg skedde försäljningen till till snittpriset 10 105 dollar per bitcoin. Efter försäljningen sitter konkursboet fortfarande på bitcoin och bitcoin cash till ett värde av omkring 1,9 miljarder dollar eller omkring 15,7 miljarder kronor. 

Läs mer: Bitcoin faller på oro över USA-reglering 

Försäljningen på 400 miljoner dollar är även i linje med de fordringar som finns på konkursboet. 

En faktor som ytterligare komplicerar konkursprocessen är att fordringarna på konkursboet, enligt japansk lagstiftning, värderas till tillgångarnas marknadsvärde vid konkursen. 

Vid tiden för Mt Gox konkurs handlades bitcoin för 483 dollar men i spåren av fjolårets kraftiga uppgång ligger marknadspriset på omkring 10 000 dollar vilket innebär att konkursboet nu sitter på tillgångar som vida överstiger fordringarna. 

Enligt Reuters går de eventuella tillgångar som finns kvar i konkursboet efter att fordringsägarna fått betalt till det konkursade bolagets aktieägare. I dagsläget är det dock oklart vad som kommer ske i fallet Mt Gox. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies