Annons

Japansk drönarjätte blir delägare i svensk uppstickare

Det svenska drönarbolaget Inkonova får in japanska Terra Drone som delägare.
Det svenska drönarbolaget Inkonova får in japanska Terra Drone som delägare. Foto: Inkonova
Startupbolaget Inkonova tar fram drönare som både kan flyga, simma och klättra. Nu tar de in kapital av japanska Terra Drone som även går in i ledningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I början av 2015 började Stockholmsbolaget Inkonova utveckla en drönare som fritt kunde röra sina så kallade ”armar”. På det viset kan den ta sig runt i trånga utrymmen, som underjordiska gruvor och tunnlar, på ett sätt som andra drönare inte kan. 

Nu har Inkonova fått in det japanska drönarbolaget Terra Drone som delägare, i och med en investering på 3,1 miljoner kronor i bolaget. Enligt Inkonovas medgrundare och vd Ahmed AlNomany finns det planer på att ta in mer kapital de kommande månaderna.  

Förutom kapital, vilket Inkonova har haft behov av under en längre tid, bidrar Terra Drone även med ett globalt nätverk och teknisk erfarenhet.

”Terra Drone kommer att hjälpa oss skala vår affärsutveckling och kommersiella färdighet och ta vår teknik till nästa nivå”, säger Ahmed AlNomany, medgrundare och vd för Inkonova till drönarsajten Suas News

Läs även: Svenska drönare ska förändra gruvindustrin  

Inkonovas drönare kan förutom att flyga, köra och klättra även simma, vilket kan komma till nytta i gruvor. Bolaget har i ett tidigare samarbete med Sweco redan testat sin drönare i LKAB:s gruva i Kiruna. Även har testat Boliden har testat Inkonovas drönare i en gruva.

Startupbolaget har sin bas på startupinkubatorn Things i Stockholm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer