Annons

Jättarna sålde av i influencerns modehus – nu rekonstrueras bolaget

Tre av Ivyrevels grundare: Kenza Zouiten Subosic, Gustav Springfeldt (som även är vd) och Aleksandar Subosic.
Tre av Ivyrevels grundare: Kenza Zouiten Subosic, Gustav Springfeldt (som även är vd) och Aleksandar Subosic. Foto: Oskar Omne (Di).
Det svenska modehuset Ivyrevel, med influencern Kenza Zouiten Subosic i spetsen, tvingas ansöka om rekonstruktion efter flera tuffa år. Spiken i kistan ska ha varit coronavirusets utbrott.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svänger snabbt i modevärlden. För bara några år sedan var Ivyrevel ett glödhett framtidslöfte med direktförsäljning via nätet till 80 länder. 

Men sedan dess har Ivyrevel vänt till negativ tillväxt och redovisat ökade förluster. 

Coronavirusets intåg har heller inte hjälpt företaget, som nu ansökt om och beviljats rekonstruktion i Stockholms tingsrätt.

Bolaget grundades 2012 av influencern och bloggaren Kenza Zouiten Subosic, hennes make Aleksandar Subosic och dennes bror Dejan Subosic.

Bolaget har skulder och fordringsägare har ansökt om betalningsförelägganden hos Kronofogden. I fredags stoppade bolaget löneutbetalningarna till sina 29 anställda.

Nyligen framkom det även att modejättarna H&M och Zalando, som tidigare ägde 30 procent vardera av Ivyrevel, sålt tillbaka sina aktier till grundarna.

Redan i slutet av mars uppgav Dejan Subosic till Di Digital att ”covid-19 verkligen ställt till det” för Ivyrevel.

”Modebranschen är redan i sig en svår och utmanande bransch. Jag har extrem stor respekt för bolag som H&M och andra som blivit stora, det är inte en lätt bransch att bli stor i, men på det stora hela är vi stolta över varumärket och vad vi åstadkommit. Men som sagt, framtiden får avgöra hur pass stort eller litet bolaget blir. Det är svårt att säga”, sa han.

Läs mer: Ivyrevel-grundaren: ”Covid-19 har verkligen ställt till det för oss”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer