Annons

Jättekliv för Musk: SpaceX har sin första passagerare

Foto: John Raoux
Elon Musks SpaceX har nu anmält sin första passagerare för en tur runt månen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Loppet om vem som ska skicka upp turister i rymden hårdnar. Nu har Elon Musks rymdbolag SpaceX anmält sin första passagerare för en färd runt månen, ett stort steg mot att kommersialisera rymdresor, skriver Bloomberg.

Passagerarens identitet är än så länge hemlig med enligt en tweet från bolaget kommer hens identitet tillkännages den 17 september. På frågan om det är bolagets vd, Elon Musk, som är passageraren, svarade Musk med att tweeta en emoji av en japansk flagga. 

Det är framför allt SpaceX och Virgin-grundaren Richard Bransons bolag Virgin Galactic LLC som är de två huvudmotståndarna i kampen om kommersialiserade rymdresor. I juli uppgav Branson att förhoppningen var att han skulle kunna resa till rymden innan slutet av det här året.

SpaceX har redan nu ett kontrakt för att skicka amerikanska astronauter till internationella rymdstationen, ISS. Bolagets värdering har stigit till omkring 28 miljarder dollar, vilket gör SpaceX till det tredje mest värdefulla bolaget som backas av riskkapital, tätt efter Uber och Airbnb. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies