Annons

Efter skilsmässan – Jeff Bezos inte längre världens rikaste

Jeff Bezos och exfrun MacKenzie Bezos.
Jeff Bezos och exfrun MacKenzie Bezos. Foto: Evan Agostini
Ett kursras och en skilsmässa gör att Jeff Bezos får se sig petad från tronen som världens rikaste. I stället toppas listan av dess länge ohotade etta, Bill Gates.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amazons aktier såldes av i raskt takt under torsdagseftermiddagen efter att bolaget släppte sin rapport för det tredje kvartalet. För första gången på två år redovisade bolaget minskade intäkter, den här gången på 26 procent, skriver Forbes.

De negativa siffrorna fick Jeff Bezos förmögenhet att krympa till 103,9 miljarder amerikanska dollar – knappt två miljarder mindre än Microsoftgrundaren Bill Gates. Maktskiftet sker ett år efter att Gates blev passerad av just Bezos på förmögenhetslistan. Innan dess hade Gates prenumererat på förstaplatsen i nästan ett kvartssekel.

Läs mer: Amazon tappade efter resultatmiss – aktien föll i efterhandeln 

Skiftet tillskrivs dock inte bara torsdagens kursfall. Nyligen övertogs en fjärdedel av Jeff Bezos ägarandel i bolaget av exfrun MacKenzie Bezos som en del av deras skilsmässa. Exfrun är enligt Forbes god för 32,7 miljarder dollar och därmed en av världens 20 rikaste personer.

Den dubba förlusten för Jeff Bezos har dock inte fått bolaget att slå av på investeringstakten. I samband med att kvartalsrapporten presenterades på torsdagen tillkännagav Amazon satsningar på ytterligare 1,5 miljarder dollar för att inom kort nå målet om 24 timmars leverans för sina premiumkunder.

Krönika: Skilsmässor och strider sätter techmiljarder i spinn 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer