Annons

Jeff Bezos sålde Amazon-aktier för 35 miljarder innan coronakraschen

Amazons grundare och vd Jeff Bezos.
Amazons grundare och vd Jeff Bezos. Foto: John Locher
Amazons vd Jeff Bezos tjänade stora pengar på att sälja aktier innan coronautbrottet, enligt en genomgång av Wall Street Journal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Första veckan i februari i år sålde Jeff Bezos 3 procent av sitt innehav i Amazon, motsvarande ett värde på nära 35 miljarder kronor. Det var ett par veckor innan Amazons aktie nådde sin peak den 19 februari. 

Enligt Wall Street Journal, som har gjort en genomgång av alla högt uppsatta chefers aktieförsäljningar i USA i februari och mars, skulle Jeff Bezos ha förlorat över 3,2 miljarder kronor på att sälja dem den 20 mars i stället.

Det finns dock inget som tyder på att han eller någon av de andra cheferna som sålde aktier under perioden skulle ha fått någon insider-information, skriver Wall Street Journal. Skälen för att sälja tidigt under året har ofta med skatteskäl eller andra investeringsstrategier att göra.

Amazon följde med i börsfallet i samband med coronavirusets utbrott, men har sedan hämtat till nivåer från i slutet av januari innan toppen i februari. Efterfrågan av livsmedel och andra varor är stor under utbrottet, och Amazon har även utlyst nyanställningar av 100 000 personer.

Läs också: Goda tider för Amazon: Behöver anställa 100 000

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer