Annons

Världens rikaste man säljer aktier för 18 miljarder kronor

Jeff Bezos är grundare och vd på Amazon.
Jeff Bezos är grundare och vd på Amazon. Foto: Patrick Semansky
Världens rikaste man Jeff Bezos har gjort sin hittills största aktieförsäljning i Amazon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Grundaren och vd:n Jeff Bezos har sålt Amazon-aktier till ett värde av 1,84 miljarder dollar, motsvarande knappt 18 miljarder kronor. Det visar inskickade dokument till finansinspektionen SEC, skriver Marketwatch.

Senaste gången han sålde aktier var i oktober 2018. Enligt Forbes är det sannolikt den största aktieförsäljningen Bezos hittills genomfört, mätt i dollar. 

I jämförelse har aktieförsäljningen ett ungefär lika stort värde som hela det svenska betalbolaget Izettle, som köptes av Paypal för 19,2 miljarder kronor i fjol.

Avyttringen skedde under de tre sista dagarna av juli och är en del av en på förhand bestämd försäljningsplan. Amazon-grundaren har tidigare uppgett att han ska sälja aktier för omkring 1 miljard dollar varje år för att finansiera sitt rymdbolag Blue Origin, som bygger raketer för kommersiell användning.

E-handlsjättens aktie stängde kring 1 867 dollar under gårdagen och den har stigit 24 procent hittills i år.

Jeff Bezos äger runt 16 procent av Amazon och beräknas ha en förmögenhet på 153,5 miljarder dollar, motsvarande 1 484 miljarder kronor.

I våras gav Jeff Bezos en fjärdedel av sina aktier i Amazon till ex-hustrun Mackenzie Bezos i samband med deras skilsmässa.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Bezos exfru ger bort halva förmögenheten 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer