Annons

Jeff Bezos tillbaka i förarsätet för Amazon

Amazons vd Jeff Bezos har återtagit en mer operativ och daglig roll på Amazon.
Amazons vd Jeff Bezos har återtagit en mer operativ och daglig roll på Amazon. Foto: John Locher
Amazons vd Jeff Bezos har under några år inte varit delaktig i det dagliga arbetet, men pandemin har fått honom att sätta sig i förarsätet igen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De senaste åren har Jeff Bezos jobbat med projekt på länge sikt, men coronautbrottet har gjort att han har satt sig i förarsätet igen. 

Sedan i mars har vd:n, enligt en artikel hos New York Times, haft dagliga samtal om lagerfrågor och anställdas situation. Han har pratat med myndigheter och besökte en av e-handelsjättens lagerlokaler i april.

Jeff Bezos har även roddat med hur Amazon svarar på kritik.

Läs mer: Amazon-anställda förbereder strejk – ”Stäng ner direkt vid smitta”

”För tillfället fokuserar jag min tid och mitt tänkande på Covid-19, och Amazon kan hjälpa till när vi är mitt i det”, skrev han i ett brev till aktieägare i förra veckan.

Amazon har sett en stor ökning i efterfrågan under de senaste månaderna och har anställt aggressivt. Samtidigt har bolaget fått kritik från anställda i hur man hanterar coronasmitta bland personalen.

På börsen har Amazon fått en skjuts uppåt med nära 28 procent hittills i år. Jeff Bezos, som är världens rikaste man, innehav i bolaget har ökat i värde med 25 miljarder dollar bara sen i början av mars.

Läs också: Amazon slår börsrekord – avskedar fler kritiker

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer