Annons

Jens Lapidus och Ryska Posten-grundare går in i snabbväxande Reve

Författaren Jens Lapidus och Reves grundare Josep Nolla. Foto: Annika Falkuggla
Författaren Jens Lapidus och Reves grundare Josep Nolla. Foto: Annika Falkuggla
Shoppingappen Reve tar in 8 miljoner kronor från befintliga ägare, entreprenörer och författaren Jens Lapidus. Pengarna ska användas till att utveckla tekniken och ansluta fler handlare till appen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den snabbväxande shoppingsajten Reve (NTL) tar in 8 miljoner kronor i en investeringsrunda. Förutom de befintliga ägarna Almi Invest (NTL), Optimizer Invest (NTL) och Wellstreet (NTL) deltar ett flertal välkända investerare samt författaren Jens Lapidus, i investeringsrundan.

Genom Reves app kan kunden handla från olika e-handlare direkt utan att slussas vidare till andra plattformar. I dagsläget är ett trettiotal e-handlare, däribland Nelly och Vero Moda anslutna till Reve. 

Läs även: Hemligt Malmöbolag ska “touchifiera” e-handeln

”Sedan starten 2014 har vi växt användarbasen med mer eller mindre med hundra procent på årsbasis och vi har nu över en kvarts miljon användare”, säger Reves grundare Josep Nolla till Di Digital. Karriärmässigt har han en bakgrund från Googles huvudkontor i Europa och från Kinnevik.

Pengarna från investeringen är öronmärkta till fortsatt expansion:

”Vi vill öka antalet handlare, förbättra vår teknik och förvandla oss till en fullfjädrad marknadsplats där allt går att köpa.”

De nya investerarna i Reve är Jens Lapidus, som har författat bland annat romanen Snabba Cash, Daniel Pilotti som har medgrundat Ryska Posten (NTL), Erik Lindgren som har medgrundat Apotea (NTL), Martin Randel (NTL) som har medgrundat Vitamin Well, Paul Fischbein (NTL) som är före detta koncernchef för Qliro Group och affärsängeln och e-handelsprofilen Patrik Hamilton.

Läs även: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Daniel Pilotti

”Det är positivt att folk med olika bakgrund tror på företaget och potentialen, men också att de befintliga ägarna fortsätter att backa oss”, säger Josep Nolla.

Läs även: ”Butikshandeln har peakat”

Jens Lapidus kommenterar investeringen i ett pressmeddelande:

”Jag har sökt efter en möjlighet att gå in i rätt bolag och Reve tickar av alla kriterier på min lista. Jag ser det också som en möjlighet att vara med och påverka en bransch som är riktigt spännande. Modeshopping på nätet har sett relativt likadan ut de senaste åren och Reve har en stor potential att förändra sättet vi handlar på, det kan innebära ett paradigmskifte.”

Tidigare har Reve tagit in omkring 10 miljoner kronor i riskkapital enligt Dagens industris databastjänst Nordic Tech List.

Läs även: E-handeln spås passera 10 procent i år

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer