Annons

”Jens Of Sweden” gör norsk miljardexit

Di Digitals reportrar Jonas Leijonhufvud och Johannes Karlsson.
Di Digitals reportrar Jonas Leijonhufvud och Johannes Karlsson.
Jens Nylander gör en exit från sitt bolag Automile medan Carl Pei lämnar den kinesiska mobiljätten Oneplus. Digitalpodden går igenom det som varit – och spekulerar i vad som nu väntar – för två svenska teknikprofiler.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Serieentreprenören Jens Nylander har flera bolag under bältet. Vi går igenom hans bakgrund och analyserar försäljningen av ”fleet management”-bolaget Automile till den norska konkurrenten Abax. Prislappen landade på cirka 1 miljard kronor, enligt Di Digitals uppgifter, vilket innebär att värderingen stått stilla i tre år. 

Det svenska stjärnskottet Carl Pei lämnar Oneplus – den kinesiska mobiljätten har varit med och byggt upp sedan 2013. Vi frågar oss vad han ska göra nu.

Vi nöjer oss inte med att kartlägga Sveriges 59 techmiljardärer under 2020. Nu har vi tagit fram ytterligare 35 entreprenörer som potentiellt kan bli förmögna på digitala affärer och teknik i framtiden. Digitalpodden pratar om de topptippade namnen – och doldisarna.

Lyssna på veckans avsnitt av Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer